gogodance Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 To mój pierwszy post, więc wszystkich serdecznie witam! Chciałbym was poprosić o sugestie dotyczące wyboru widelca amortyzowanego dla następującego sprzętu i charakterystyki użytkowej: Rower typu cross 20" na kołach 700C, używany tylko do jazdy po mieście, przy czym miasto składa się również z trawników, parków, placów budowy i innych nieasfaltowych wybryków natury. Używam v-brak-ów, ale następnym półroczu chcę na przód założyć mechaniczne hamulce tarczowe. Interesuje mnie amortyzator z możliwością blokady i skokiem do 50mm. Ja ważę 75 kg. Pieniądze przeznaczone na wymianę: 500zł. Będę wdzięczny za konstruktywne sugestie. Co myślicie o Suntour swing shock do takich zastosowań?
dz1q Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 http://www.srsuntour-cycling.com/dstore/products/Forks/2825/NCX+Lite.html Seria NCX lite: ~500zł Przeznaczenie - city/cross, 700c Skok 50/63 Blokady skoku (równiez rl-zdalne) Możliwość montażu tarcz i V-brake Kwestia do wyboru tylko: powietrzny czy spręż./olej Ja zamierzam wybrać wersję D RL na podobne warunki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.