Luca10 Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam, mam problem z tylną przerzutką Shimano XT. Najwyższy bieg na jaki mogę z tyłu ustawić przerzutkę to 5, gdy chcę wrzucić wyższe przełożenie to tylko linka robi się coraz luźniejsza, a bieg nadal pozostaje ten sam. Jak wyregulować przerzutkę żeby usunąć ten problem?
stefan2810 Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Linke masz mocno przykręconą do przerzutki? Bo jeżeli wrzucasz wyższy bieg, linka sie rusza a przerzutka stoi w miejscu to coś jest nie tak na łączeniu linka-przerzutka. Po za tym standardowa regulacja - http://www.forumrowerowe.org/topic/41729-regulacja-przerzutki-tylnej/
Luca10 Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Napisano 16 Sierpnia 2011 Linka jest mocno przykręcona do przerzutki. Próbowałem już regulować, ale to także nic nie daje. Regulacja naprężenia linki także nie pomaga. Problemy te wystąpiły po zdemontowaniu tylnego koła.
mot4ba Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 A dobrze zaciągnełeś łańcuch na kasete ? Wiem że to mało prawdopodobne by był źle ale a nóż
ProjeC19 Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Bo źle regulujesz... Ustaw na tej co trzeba zębatce i wtedy naciągnij linkę masz to w poradniku!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.