wazon83 Napisano 10 Sierpnia 2011 Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam! Prosiłbym o ocenę stanu zużycia korby SR Suntour XCT V2: http://imageshack.us/photo/my-images/688/p8100007r.jpg/ . Pozdrawiam, wazon83. Powodem mojego pytania jest to, że na nowej kasecie i łańcuchu (ok. 400 km), łańcuch przy większym obciążeniu skacze mi na tylnej zębatce. Nie znalazłem sztywnego ogniwa, a kaseta jest nienaruszona. W związku z tym pytanie, czy oceniacie korbę na zużytą, czy gdzie indziej szukać przyczyny?
Przeor Napisano 11 Sierpnia 2011 Napisano 11 Sierpnia 2011 Korba jak nowa, jak przeskakuje z tyłu to raczej nie jest to wina korby. Skoro piszesz, że kaseta też jest idealna to może warto zobaczyć przerzutkę. Jak jest źle wyregulowana to czasami wskakuje na sąsiednie tryby powodując objawy podobne do przeskakiwania, czyli ostre strzelanie
wazon83 Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Napisano 11 Sierpnia 2011 Dzięki, chyba szykuje mi się wymiana przerzutki, bo nie idzie jej ustawić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.