Skocz do zawartości

[osprzęt] przełożenie z roweru 24'' do 26''

AXE95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema, mam rower 24'' posiada on osprzęt na poziomie altusa. I mam pytanie czy da rade przełożyć ten osprzęt do roweru 26''? Jeśli tak to co będzie trzeba dokupić?

Napisano

Da radę przełożyć ale będzie potrzebny widelec/amortyzator pod 26" koła pod 26",opony i dętki pod 26" i być może błotniki.Noi musisz sprawdzić czy w suporcie w 1 i 2 ramie masz taki sam gwint w sensie zmierz długość ramy tak gdzie wkłada się suport jeżeli będzie inna długość to potrzebny jest suport nowy.Noi jeszcze musisz zmierzyć średnicę rury sterowej jeżeli są inne to trzeba kupić stery i mostek noi widelec/amortyzator pod inną średnicę.

Napisano

Nie,niepowinno być ale zapomniałem dodać że jeszce jak sztyca ma iny rozmiar(to do mocowania siodełka) to trzeba sztyce wymienić i jak jest mniejsza to do przerzutki przedniej dodac jakies podkladki zeby sie trzymala a jak wieksza to i przerzutka przednia do wymiany,i jeszcze jak jest inne mocowanie tylnej przerzutki tzw.Na hak lub śrubę to i tylna do wymiany.

Napisano

Przerzutki będą pasować, do przedniej można stosować różne redukcje, manetki, suport ma dwa rozmiary 68 i 73 do różnych muf. Łańcuch moze okazać się za krótki ponieważ rama z kołami 24" ma krótszą linię łańcucha. Jeśli masz na poziomie altusa to większych problemów nie będzie. Oczywiście trzeba pamiętać że linki i pancerze do wymiany.

"Nie,niepowinno być ale zapomniałem dodać że jeszce jak sztyca ma iny rozmiar(to do mocowania siodełka) to trzeba sztyce wymienić i jak jest mniejsza to do przerzutki przedniej dodac jakies podkladki" <---- To zabrzmiało jak by przerzutkę przednią się mocowało nie do ramy tylko do sztycy.

Napisano

Chodziło mi o to że to najprostszy sposób na zobaczenie tego,można jeszcze suwmiarką zmierzyć ale to co podałem jest prostsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...