Skocz do zawartości

[Amortyzator przód] MARZOCCHI DIRT JUMPER 3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj kupiłem nowy rower.

Po kupieniu zauważyłem że amortyzator wydaje dziwny odgłos ( nie wiem czy to normalne )

Więc proszę Was o pomoc.

Filmik przedstawiający problem :

http://imageshack.us/clip/my-videos/405/uikt.mp4/

Proszę o pomoc :)

Napisano

proponuje kupic rower: Merida Matts 20-v, a nie jakiegos chinola z tesko....

Dużo mi pomogłeś. Rower kosztował mnie 2800zł więc nie nazwał bym tego 'chinolem'.

Napisano

nie znasz się to się nie odzywaj sądząc po nicku masz tą meride a rower kolegi to unibike underground wiec nie jakis chinol a propo amortyzatorze to to dobrze nie wróży musi być coś nie tak ale co to nie powiem

Napisano

Znalezłem to w internecie. Odgłos jest podobny. Może to już tak mają te amorki ? Co sądzicie ?

Amortyzator ma Amortyzacje - sprężyny stalowe

a Tłumienie - olejowe RV. Niebardzo się znam ale może te spręzyny dają taki dzwięk ?

Napisano

DJ 3 08/09 mają zamknięty kartridż olejowy od Suntoura więc najniższy szczebel można powiedzieć. Więc raczej bym się przyzwyczaił

Napisano

DJ 3 08/09 mają zamknięty kartridż olejowy od Suntoura więc najniższy szczebel można powiedzieć. Więc raczej bym się przyzwyczaił

Mówiłem że się na tym zabardzo nieznam :P możesz napisać tak troche jak byś pisał komuś kto nie wie nic o rowerach ?.Używam ten rower do freeride.. nie skacze bardzo wysoko. Amortyzator jest nowy. CHce tlyko wiedzieć czy to jest jakaś wada czy to normalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...