colin16 Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 Witam, Szanowni koledzy potrzebuje kół do roweru którym będę brał udział w maratonie, dodam że ważę ok.. 90-95 kg. czy według Was taki zestaw jak poniżej zastosować czy coś innego proponujecie, dodam że zależy mi na piastach DT, zastanawiam się tylko czy obręcze i szprychy będą odpowiednie. Proszę o wasze sugestie. Obręcz Mavic XM 719 Disc, piasty DT Swiss 350 6otw / 32h, szprychy Sapim Race, nyple DT mosiężne
abstinent Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 myślę że taki zestaw spokojnie da radę Piasty nie za lekkie, ale pancerne
faloxx Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 Zestaw mocny, ale nie niezniszczalny. Kilka dni temu rozwaliłem piastę DT onyx po zaledwie rocznym ujeżdżaniu, też ważę 90 kg. Podczas jazdy pękła jedna z zapadek. Ale w sumie chyba coś wytrzymalszego ciężko znaleźć.
colin16 Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Napisano 3 Sierpnia 2011 tylko DT onyx ma inna konstrukcje bębenka niż DT 350, ONYX zapadki a 350 ma system RATCHET oparty na dwóch pierścieniach przylegających do siebie z których każdy ma jakby nacięcia którymi się zazębiają.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.