Skocz do zawartości

[skladany vs fabryczne]

Mtbjunior

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie planuje zmienić rower wkrótce

i chciałem zasięgnąć opinii czy warto samemu na własną rękę i czy warto oszczędzać na niektórych elementach korzystając z używanych części

mam kwotę do dyspozycji około 2 000 zł

i chciałem złożyć rower pól profesjonalny profesjonalny jesli sie uda

do downhillu przede wszystkim

proszę o jakieś rady

teraz mam rower wheeler pro 29

Hamulce tarczowe , 28 przerzutek

przedni amortyzator Agila plus t7

morze nie sprecyzowałem chodzi mi o jakieś zasłuzone marki producentów jak i te cena i jakosć na co zwrócić uwage

podpowiedzi profesjonalistów i serwisantów na pewno by mi pomogły resztę sam znajdę

z teorij wyczytałem tylko marnych kilka wskazówek

Napisano

Ja jestem zwolennikiem składania rowerów , używane części w bdb stanie + nowe :icon_wink:

Co do roweru do DH , to za 2k zapomnij złożyć coś sensownego z amortyzowaną ramą. Lepiej coś lepszego na sztywnej ramie.

Napisano

Co prawda do dh za 2000 będzie ciężko... Ja póki co na swój wydałem 1300 zł i jeszcze nie koniec. Amor nawet używka do dh zabierze Ci połowę budżetu, z progiem 5000 by było zdecydowanie prościej.

Napisano

Za 2k pln będzie ciężko a ja polecam ebay.de oczywiście pod waruniem że ma się kogoś w Niemczech. Ja ostatnio trafiłem na kilka okazji np zaciski br-m775 za 26-28 €, łańcuch Wppermann 904 za 7 €, tarcze hamulcowe po 2-3 € (wszystko nowe) czy manetki Sram Attack Trigger za 18 €.

Napisano

Systematycznie trzeba do czegoś dochodzić jak się nie ma odpowiedniej ilości gotówki

ale z tym e bayem to nie wiedziałem ,tylko właśnie jak rozwiązać kwestie wysyłek

ale można zarejestrować na polskim e bayu tylko te przesyłki kosztują mnóstwo kasy z kolei po 20 euro nawet chyba

zaraz jeszcze przejże ten e bay niemiecki dziki za podpowiedz

właśnie tak kombinuje co do używanych i nowych części

no i muszę się pozbyć starego grata , niweim czy ktoś to kupi nawet , no ale zawsze kasa się przyda

Napisano

Możesz kupować przez Polski ebay.pl pod warunkiem, że Niemiec umożliwi wysyłkę do Polski. Niestety z racji rzetelności naszej kochanej Poczty Polskiej mieszkańcy europy unikają wysyłki do naszego kochanego kraju. Dla niedowiarków proponuje youtube "poczta polska kradnie". W Niemczech wielokrotnie byłem światkiem jak ludzie wysyłają telewizory 40 calowe, sprzęt hi-fi itp. na poczcie przyklejając na karton tylko znaczek i karteczkę z adresem. Nie owija się tego nawet w papier. Wysyłka do Polski kosztuje ok 10 €. Tyle przynajmniej widziałem ostatnio w jakimś sklepie rowerowym w Deutchlandzie.

Tu masz link do ebay.de posortowane po cenie:

http://tnij.com/LHJDE

http://tnij.com/i7fCf

Kwestia wygrania aukcji wymaga dużo cierpliwości. Czasem dopiero za 3 razem udawało mi coś kupić w normalnej cenie. Czasem jeden przedmiot idzie za 95% ceny rynkowej a następny za 30 %. Warto też posiłkować się stronką snip pl. Oczywiście zostaje problem w Twoim przypadku wysyłki. Co do płacenia to polecam Paypal.

PS. Ja żałuje, że porządnego amorka nie kupiłem na początku bo teraz trudno dozbierać tyle kasy a pozostały osprzęt można wymieniać sukcesywnie bo jest stosunkowo tani.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...