Skocz do zawartości

[Amortyzator] Rock Shock Reba SL-wypadający korek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Ostatnio oparłem rower o blat stołu. Stało się to tak niefortunnie, że wyskoczył mi korek zatykający blokadę skoku. I tu rodzi się moje pytanie czy ten korek jest tak po prostu na wcisk czy może się go czymś blokuje? Bo na razie zakleiłem go taśmą i jakoś jeżdżę ;) Z góry dzięki za odpowiedz i pozdrawiam.

post-144354-0-09397200-1312104999_thumb.jpg

Napisano

Tam wchodzi taki maly "kapselek" na wcisk, jak go zgubiles to mozesz dorobic cokolwiek , badz zakleic tasma. Ogolnie to wkladasz tam imbusa bodajze 2,5mm i regulujesz sobie floodgate'a.

Napisano

A do czego służy ta śrubka? Bo chyba będę musiał rozebrać tą blokadę skoku bo mi nie chce wracać. Podejrzewam, że mogła się dość mocno zabrudzić po ostatnich deszczach. Przepraszam za podwójny post, ale jako nowy nie mogę go edytować po tak długim czasie.

Napisano

A do czego służy ta śrubka? Bo chyba będę musiał rozebrać tą blokadę skoku bo mi nie chce wracać. Podejrzewam, że mogła się dość mocno zabrudzić po ostatnich deszczach.

Chodzi ci o to, że brud dostał się w miejsce, gdzie była zatyczka, którą zgubiłeś?

Nie musisz rozbierać amortyzatora, po prostu przemyj ten otwór WD-40 i znajdź coś, czym mógłbyś go zabezpieczyć przed zabrudzeniem. Jeśli chcesz dokładnie wyczyścić uchwyt linki blokady, możesz go zdjąć bez rozbierania amortyzatora - tylko jedna mała śrubka i pierścień Segera.

Napisano

Chodzi mi o to, że gdy przy kierownicy naciskam przycisk aby zwolnić blokadę to nic się nie dzieje. Musze mu trochę pomóc ręką ;) dla tego stwierdziłem że muszę przeczyścić mechanizm.

Napisano

Reby mają czasem tak,że po odblokowaniu nie do końca odskakuje blokada,ale po najechaniu na pierwszą lepszą przeszkodę lub po paru sekundach odskakuje do końca...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...