Silol Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Cześć Ostatnio oparłem rower o blat stołu. Stało się to tak niefortunnie, że wyskoczył mi korek zatykający blokadę skoku. I tu rodzi się moje pytanie czy ten korek jest tak po prostu na wcisk czy może się go czymś blokuje? Bo na razie zakleiłem go taśmą i jakoś jeżdżę Z góry dzięki za odpowiedz i pozdrawiam.
Gość Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Tam wchodzi taki maly "kapselek" na wcisk, jak go zgubiles to mozesz dorobic cokolwiek , badz zakleic tasma. Ogolnie to wkladasz tam imbusa bodajze 2,5mm i regulujesz sobie floodgate'a.
Silol Napisano 31 Lipca 2011 Autor Napisano 31 Lipca 2011 Właśnie chodziło mi oto czy ten kapselek wchodzi na wcisk czy nie. Dzięki
Silol Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Napisano 1 Sierpnia 2011 A do czego służy ta śrubka? Bo chyba będę musiał rozebrać tą blokadę skoku bo mi nie chce wracać. Podejrzewam, że mogła się dość mocno zabrudzić po ostatnich deszczach. Przepraszam za podwójny post, ale jako nowy nie mogę go edytować po tak długim czasie.
Piksel Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 Służy do regulacji progu zwolnienia blokady skoku.
Silol Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Napisano 1 Sierpnia 2011 A jak rozebrać tą blokadę skoku? Od czego zacząć?
tobike Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 jeśli korek ci wypada to załóż na niego nowy oring 1x1,5 lub 1,5x1,5mm
kosa23 Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 A do czego służy ta śrubka? Bo chyba będę musiał rozebrać tą blokadę skoku bo mi nie chce wracać. Podejrzewam, że mogła się dość mocno zabrudzić po ostatnich deszczach. Chodzi ci o to, że brud dostał się w miejsce, gdzie była zatyczka, którą zgubiłeś? Nie musisz rozbierać amortyzatora, po prostu przemyj ten otwór WD-40 i znajdź coś, czym mógłbyś go zabezpieczyć przed zabrudzeniem. Jeśli chcesz dokładnie wyczyścić uchwyt linki blokady, możesz go zdjąć bez rozbierania amortyzatora - tylko jedna mała śrubka i pierścień Segera.
Silol Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Napisano 1 Sierpnia 2011 Chodzi mi o to, że gdy przy kierownicy naciskam przycisk aby zwolnić blokadę to nic się nie dzieje. Musze mu trochę pomóc ręką dla tego stwierdziłem że muszę przeczyścić mechanizm.
tobike Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 spróbuj po puszczeniu blokady podrzucić kierownicę jak blokada puści to jest ok bo reby tak mają
kosa23 Napisano 1 Sierpnia 2011 Napisano 1 Sierpnia 2011 Po prostu przeczyść linkę, pancerz i uchwyt blokady.
Silol Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Napisano 3 Sierpnia 2011 Ok, dzięki wszystkim. W najbliższym czasie jak znajdę chwilę to wyczyszczę to i wtedy się okaże.
Kudlaty01 Napisano 3 Sierpnia 2011 Napisano 3 Sierpnia 2011 Reby mają czasem tak,że po odblokowaniu nie do końca odskakuje blokada,ale po najechaniu na pierwszą lepszą przeszkodę lub po paru sekundach odskakuje do końca...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.