Skocz do zawartości

[Suport] Wymiana na inny

arthurking

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam problem otóż mam zerwany gwint z lewej strony w ramie,posiadam suport klasyczny i mam pytanie czy zamiast tego dało by radę wkręcić pakiet (kompakt) czy jak to się nazywa ?

Napisano

Jeśli masz zerwany gwint w mufie ramy to jak wkręcisz wkład pakietu?? Chyba, że na jakimś kleju ale takich doświadczeń nie posiadam.

Napisano

Witam mam problem otóż mam zerwany gwint z lewej strony w ramie,posiadam suport klasyczny i mam pytanie czy zamiast tego dało by radę wkręcić pakiet (kompakt) czy jak to się nazywa ?Pakiet wkręca się tak samo,jak miski.Rama do wymiany.

Napisano

Przedmówcy mają rację,jeśli zerwałeś gwint w ramie musisz się z nią pożegnać,ew.jeśli masz chęci możesz się pobawić z patentem na klej ale nie sądzę,że to jest trwałe, a tak na marginesie,ciekawi mnie jak ludzie mogą zerwać ten gwint,czy naprawdę ciężko dać trochę smaru na gwint i wkręcić a potem normalnie wykręcić.....

Napisano

Przedmówcy mają rację,jeśli zerwałeś gwint w ramie musisz się z nią pożegnać,ew.jeśli masz chęci możesz się pobawić z patentem na klej ale nie sądzę,że to jest trwałe, a tak na marginesie,ciekawi mnie jak ludzie mogą zerwać ten gwint,czy naprawdę ciężko dać trochę smaru na gwint i wkręcić a potem normalnie wykręcić.....

Dlaczego ma się pożegnać z ramą? Przecież może oddać ramę do serwisu i zrobią mu gwint naprawczy. Cena takiej usługi to jakieś 50zł, o ile dobrze zrozumiałem, że chodzi o gwint w mufie, ale wszystko zależy od serwisu.

A co do smarowania gwintów, kolega ma rację, trochę smaru nie wpędza w kryzys majątku a pozwala uniknąć takich sytuacji :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...