arthurking Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Witam mam problem otóż mam zerwany gwint z lewej strony w ramie,posiadam suport klasyczny i mam pytanie czy zamiast tego dało by radę wkręcić pakiet (kompakt) czy jak to się nazywa ?
beskid Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Jeśli masz zerwany gwint w mufie ramy to jak wkręcisz wkład pakietu?? Chyba, że na jakimś kleju ale takich doświadczeń nie posiadam.
nemo2009 Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Witam mam problem otóż mam zerwany gwint z lewej strony w ramie,posiadam suport klasyczny i mam pytanie czy zamiast tego dało by radę wkręcić pakiet (kompakt) czy jak to się nazywa ?Pakiet wkręca się tak samo,jak miski.Rama do wymiany.
kamsal37 Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Przedmówcy mają rację,jeśli zerwałeś gwint w ramie musisz się z nią pożegnać,ew.jeśli masz chęci możesz się pobawić z patentem na klej ale nie sądzę,że to jest trwałe, a tak na marginesie,ciekawi mnie jak ludzie mogą zerwać ten gwint,czy naprawdę ciężko dać trochę smaru na gwint i wkręcić a potem normalnie wykręcić.....
diablinadali Napisano 31 Lipca 2011 Napisano 31 Lipca 2011 Przedmówcy mają rację,jeśli zerwałeś gwint w ramie musisz się z nią pożegnać,ew.jeśli masz chęci możesz się pobawić z patentem na klej ale nie sądzę,że to jest trwałe, a tak na marginesie,ciekawi mnie jak ludzie mogą zerwać ten gwint,czy naprawdę ciężko dać trochę smaru na gwint i wkręcić a potem normalnie wykręcić..... Dlaczego ma się pożegnać z ramą? Przecież może oddać ramę do serwisu i zrobią mu gwint naprawczy. Cena takiej usługi to jakieś 50zł, o ile dobrze zrozumiałem, że chodzi o gwint w mufie, ale wszystko zależy od serwisu. A co do smarowania gwintów, kolega ma rację, trochę smaru nie wpędza w kryzys majątku a pozwala uniknąć takich sytuacji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.