Bercikos Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Witam, mam dość nietypowy problem z manetką Shimano ST-EF50 (lewa). Opiszę po kolei problem. Najpierw nie chciało mi przerzucić na niższy bieg (zacinało linkę), okazało się, że coś musiało się zablokować w przedniej części pancerza. Postanowiłem wyciągnąć linkę z manetki lecz jedna z części (jakaś malutka uszczelka czy coś) wypadła mi i nie mogłem jej znaleźć. Tak samo zgubiłem taką małą blaszkę, która jest zaraz pod nakrętką. Teraz proszę o radę, da się to jakoś złożyć czy może trzeba kupować całą manetkę? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
premier2 Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Gdybyś wybierał się w okolice Łodzi, mogę za kilka piw oddać taką manetkę. Póki co leży na półce...
jurislawek Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 nie da się tego złożyć bez tych części, u mnie tak się rozleciało w środku alivio m405, chyba ten sam mechanizm tylko inne opakowanie, u mnie na szczęście ta podkładka co blokuje śrubę została w obudowie, tak jak kolega wyżej pisze niestety trzeba się rozglądać za nowym egzemplażem lub używanym w dobrym stanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.