maciejski Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Hej. Zmieniłem widelec z praktycznie sztywnego sprężynowca (Launch T8) na powietrznego Epicona 140mm skoku. Na widelcu, który prawie się nie uginał bez problemu zeskakiwałem w momencie, gdy była różnica poziomu gruntu podciągając kierownicę do siebie (stojąc na pedałach), z obecnym amorem idzie to dziwnie, on się przed samym zeskokiem gnie przez co lot ciężko poderwać przednie koło. Uprzedzając pytania - i tak mam nadmuchanego Epicona dużo więcej niż 'ustawa przewiduje' pod moją wagę zatem dodmuchiwanie nie wchodzi w grę. Czy jest jakaś 'technika' pokonywania uskoków? I też trochę nie w temacie, zachciało mi się nauczyć bunnyego, za cholerę nie mogę poderwać tylnego koła, przód spokojnie idzie w górę, próbowałem się zapierać nogami ale nic nie idzie, za sztywny jestem i za stary?
Michal93 Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Jaka rama? A o wybijaniu do BH było sporo, sam nawet ostatnio pisałem... Wystarczy użyć szukajki. Na youtubie też masa poradników.
maciejski Napisano 29 Lipca 2011 Autor Napisano 29 Lipca 2011 Rama Giant Brass 2 16,5". Więcej chciałbym się dowiedzieć o dropach i amorku, nt. BH duuużo oglądałem i czytałem, nie wychodzi mi, pewnie to kwestia treningu z miesiąc.
7Devis Napisano 2 Sierpnia 2011 Napisano 2 Sierpnia 2011 Mówisz miesiąc? Spróbuj podnosić na początku sam tył, później dodaj przód i BH wyjdzie po 10 minutach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.