mat777 Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Witam! Jestem nowy na forum, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli coś piszę nie tak (staram się nie dostać warna na dzień dobry ). Moim problemem jest kaseta w rowerze szosowym. Od czasu przejazdu w deszczu sporej trasy w napędzie było słychać skrzypienie. Dzisiaj udało mi się zlokalizować, że pochodzi ono z kasety. Czym mogę ją posmarować/wyczyścić, aby wyeliminować niechciane dźwięki?
Luigi Napisano 29 Lipca 2011 Napisano 29 Lipca 2011 Odkręć kasetę specjalnym kluczem, wykąp ją w benzynie ekstrakcyjnej, potem ją delikatnie nasmaruj. Mówiąc delikatnie mam na myśli, to, żebyś nie dał za dużo smaru. Potem ją przykręć i sprawdź.
jaco96 Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Nie wiem, czy ci się opłaci kupowanie klucza i bacika. Jest to nie taki mały wydatek jak się wydaje. Jak nie masz tych rzeczy to pójdź do serwisu.
Deoksyryboza Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 Smarować kasetę? @matt777 - jesteś pewien, że to z kasety, a nie z piasty pochodzi to skrzypienie?
beskid Napisano 30 Lipca 2011 Napisano 30 Lipca 2011 A czy aby po tej deszczowej trasie nasmarowałeś łańcuch??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.