Skocz do zawartości

[korba] jak zdjąć bez ściagacza

hudy8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie ma takiej opcji kolego :P można przecinak i młotek... ale marne szanse :) ktoś mi tu dawno temu próbował udowodnić że jak się odkręci śrubę i zacznie jechać to korba spadnie, może... Możesz próbować :P

Napisano

Nie ma takiej opcji kolego :P można przecinak i młotek... ale marne szanse :) ktoś mi tu dawno temu próbował udowodnić że jak się odkręci śrubę i zacznie jechać to korba spadnie, może... Możesz próbować :P

To prawda kiedyś testowałem z desperacji bo nie mogłem zdjąć starej korby w starym rowerze zadziałało, ale w nowym bym tego nie robił.

Napisano

Jak zrobisz to delikatnie to sie nie zużyje ;) jak już wyczuje delikatny luz podczas jazdy to niech prowadzi rower ;) korba powinna zejść rękami :)

Napisano

Mój sposób na zdjęcie korby bez ściągacza to:

1. Odkręcam śrubę.

2. Biorę małą deseczkę i młotek i napier##### ile wlezie w ramie. (dla ułatwienia dzień wcześniej zapsikać wd-40, pomaga dużo)

Tym hałubniczym chałupniczym sposobem ściągałem w rowerze korbę chyba z 3 razy, a brat w tym samym wcześniej pewnie jeszcze z 5 i nic się nie stało :)

:EDIT: Oczywiście walę w ramię przez deseczkę :D:D

Napisano

ok jutro będę próbował.Dziś popsikam WD a jutro będę jeździł bez śruby.Dzięki za wszystkie odpowiedzi...

Napisano
1. Odkręcam śrubę.

2. Biorę małą deseczkę i młotek i napier##### ile wlezie w ramie. (dla ułatwienia dzień wcześniej zapsikać wd-40, pomaga dużo)

jeżeli się wyminia suport to tak inaczej szkoda łożysk, ale szkoda czasu i siły i nerwów :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...