NGH Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Witam zacne grono. Coś dzieje mi się z moją Rebą nie do końca wiem czy to jakaś awaria czy po prostu tak się czasem dzieje, mianowicie przy naciśnięciu na amor czy większej dziurze dochodzi z niej odgłos jakby kichała(nie wiem jak to określić hehe) ogólnie pracuje dobrze i bez zarzutów. Jeżeli ktoś miał podobny przypadek niech podzieli się swoją wiedzą, bo nie wiem czy jechać do serwisu czy może samemu da się to wyeliminować. PozdRo i czekam na odpowiedź. A i przy okazji przy otwarciu manetki linka nie doskakuje do końca i chciałbym ją nasmarować tylko nie wiem jak. Trzeba zdjąć całą manetkę z blokadą czy może jest jakiś inny patent??
ciastek81 Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 Co do pierwszego problemu Jeżeli, amortyzator trzyma ciśnienie nie ma luzów, to w pierwszej kolejności postawiłbym na to że przyczyną tych hałasów na dobiciu jest rura sterowa. Sprawdź czy nie masz luzów na sterach, jeśli nie to zdejmij mostek i na jego wewnętrzną cześć, która styka się z rurą sterową nałóż równomiernie cienką warstwę smaru, potem wszystko zmontuj i wytrzyj nadmiar smaru który pojawi się na zewnątrz. Jeśli jest już tam smar wystarczy lekkie dociągnięcie śrub mostka. Jeśli masz podkładki, to lepiej żeby krawędź mostka, nie wystawała nad rurę sterową (ważne żeby mostek całą swoją powierzchnię styku obejmował rurę sterową) – przełóż jedną podkładkę nad mostek i zamontuj śrubę z kapslem. Ważne żeby odległość między górną krawędzią podkładki, a krawędzią rury sterowej wynosiła 2-6 mm. Co do drugiego problemu, niech wypowie się ktoś kto przy tym już majstrował
detonator Napisano 24 Lipca 2011 Napisano 24 Lipca 2011 1) Te "kichanie" lub raczej syczenie ( ? ) jest normalne i nie ma się czego obawiać. 2) Odkręcasz linkę przy tłumiku ( imbus chyba 2mm ) i wyciągasz linkę z pancerza i manetki. Smarujesz, składasz i gotowe.
ciastek81 Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 Odnośnie tego co napisał detonator w pkt. 1 , sprawdź czy nie masz ustawionego u siebie pokrętła tłumienia powrotu na maksymalne tłumienie. Jeśli za bardzo się przekręci to pokrętło to Reba zaczyna hałasować. W tym wypadku powinno pomóc przekręcenie pokrętła w kierunku „rabbita”. Patrzyłem też na inne wątki forum, ale nic rozsądnego nie przychodzi mi do głowy.
tobike Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 też mam Rebe RL 2011 i u mnie też występuje to kichanie, jest to praca tłumika i występuje najczęściej jak po najechaniu na przeszkodę po niej jest dołek i amor szybko się prostuje, jak chcesz to zminimalizować to przekręć tłumienie w stronę żółwia, olej wolniej przepływa przez tłumik
Immortal Napisano 25 Lipca 2011 Napisano 25 Lipca 2011 U mnie też w rebie tak samo było w kichaniem, tak więc nie ma co się martwić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.