Skocz do zawartości

[amortyzator] junior t nie wykorzystuje pełnego skoku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam taki problem z moim amorkiem (junior t 2005 lub 2006) że nie wykorzystuje on pełnego skoku.Nawet przy maksymalnym ugięciu jakie udało mi się osiągnąć zostaje jakieś 2-3 cm.Mój kolega ma super junior t (czy coś takiego) i chodzi praktycznie do końca.Czy to normalne w tym amortyzatorze ?

Napisano

Fail.. ponad rok temu.. Dziś kiedy chciałem skręcić twardość amora na - (była na fula) to nie wiem jakim cudem ale urwało mi się to pokrętło do regulacji razem z tym metalem i widać tylko dziurę.. :// WTF ?? I teraz mam obawy co do rozkręcenia amora , bo kiedyś trzeba będzie wymienić olej i w tym wypadku nic się nie stanie jak odkręcę tą śrubę 6-kątną ? (nie wybija jakaś sprężyna ?)

Napisano

Aha czyli można bez obawy rozkręcić amora ? I przez to że ten dzyndzel się ułamał to tylko regulacji nie będę miał ? Z tego co patrzyłem na necie to to jest tylko taka nakrętka, nie dało by się tego gdzieś kupić ?

Napisano

urwales to czarne pokretelko czy kawalek korka tez? (napisales ze masz dziure)

jesli samo czarne i korek nadal szczelny to luzik, ale jesli masz otwor w korku na wylot, to nie, nie mozesz normalnie jezdzic.

Napisano

Uwalił się cały ten dzyndzel co było na nim pokrętło.Tak że jeśli przechyliło by się amora to zapewne wylał by się olej.Wziąłem ten kawałek metalu urwany i przykleiłem go kropelką i trzyma się dosyć mocno.Jak się urwał to w środku była uszczelka taka mała złożyłem to do kupy i nic nie przecieka.Jeździłem już trochę i nic się nie działo , amor normalnie pracował.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...