scyzor00 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Witam Tak jak w temacie w jaki sposób odkręcić zębatki z wolnobiegu shimano mf-tz06. Z moich wstępnych odkryć natury technicznej doszedłem do wniosku, że zębatki są nakręcane na wolnobieg. W jaki sposób je odkręcić czy gwint jest prawy? Szukałem po forum ale głównie tematy są odnośnie zdejmowania wolnobiegu. Co udało mi się osiągnąć po wielkich staraniach wraz z herkulesem Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej intrygującej i mierżącej sprawy :/ Pozdrawiam
seker1995 Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Musisz odkręcić tą najmniejszą zębatkę wolnobiegu. Ona trzyma całość w "kupie". Jednak chyba odkręca się jąw lewo, ale pewny nie jestem
scyzor00 Napisano 22 Lipca 2011 Autor Napisano 22 Lipca 2011 Też wydaje mi się, że odkręca się w lewo. Przynajmniej gwint na to wskazuje. Lecz za nic na świecie nie chce się odkręcić. Może ktoś ma jakiś pomysł jak można zamocować wolnobieg żeby można było się zabrać za odkręcenie tych zębatek? Próbowałem dwoma łańcuchami. Jedną zębatkę wraz z łańcuchem przykręciłem w imadle a drugą starałem się odkręcać, Tylko jakoś ten sposób nie jest idealny ponieważ wolnobieg się porusza i ciężko o porządny naciąg. Będę musiał zatrudnić do tego celu jakiegoś porządnego kucyka Chyba, że ktoś z was drodzy forumowicze zna jakiś lepszy sposób i pomoże w rozwiązaniu tego problemu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.