Skocz do zawartości

[amortyzator]wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czesc, zakupielm ostatnio hexagona v3 i chcialbym wymienic w nim amortyzator na XCR i teraz moje pytanie, co musze wiedziec o amortyzatorze zeby pasowal pod moj rower. Nie znam sie na tym i prosze o informacje, poniewaz nie chce zakupic uzywanego xcr ktory nie bedzie pasowal. Z gory dziekuje ;)

Napisano

A jak to sprawdzic jaka ja mam, bo na internecie nigdzie nie moge znalezc Bravo-386- to moj amor, i jeszcze ten co kupie musi miec taka sama czy to sie przycina bo nie wiem

Napisano

Witam

Jeśli się nie mylę to masz stery A-Head i hamulce v-brake.

Czyli 1. rura sterowa: średnica 1 1/8" (28,6mm) długość: 255 mm

2. Piwoty czyli mocowanie hamulców v-brake

3. najlepiej dobrać amor o takim samym skoku żeby nie zmienić geometrii roweru

Czemu chcesz używany kupić ? polecałbym wyskrobać więcej kasy i nowy kupić.

Pozdrawiam

taka sama czy to sie przycina bo nie wiem

przycina się

Napisano

Aby odkręcic amortyzator od ramy musisz : odkręcić śrubki po bokach przy mostku, następnie odkręcić srubę z góry, i to właściwie wszystko :) pamiętaj pokolei podkładki, jak wianek wchodzi w sterach, i mierzysz rure sterową :)

Napisano

Mam więc nadzieję, że podziała długo.

Znajdziesz na forum info jak do serwisować, przeczyścić, nasmarować. Polecam nie zwlekać z tymi zabiegami po zakupie używki.

Pozdrawiam

Napisano

I tak pojde do serwisu zeby zmienili, bo inaczej mozliwe ze strace gwarance. Tylko musze byc pewny ze bedzie pasowal i ze nie bedzie problemow, amor jest z roweru a4 czy tam a2 z 2007 roku ale podobno przejechane tylko 500km

Napisano

No wlasnie... nigdy nic nie wiadomo, a to jeszcze z 2007 roku;/ to chyba juz lepiej poczekac i zebrac kase na nowy sam nie wiem.

Napisano

Ale te prawo to za piwo tylko uda się sprzedać ;) Nowe kosztują na Allegro 40PLN ;)

Avirel: jak będziesz znał długość rury to daj znać. Też mnie to interesuje ze względu na posiadanie Hexa V2 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...