JGR Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 Na wstępie witam wszystkich, jako nowy, tutaj na forum :-) Moi drodzy, czytam i czytam i nie moge dojść do ładu z doborem amorka na przód. Na chwile obecną posiadam Kross-a Level A4 z 2007r, z amorkiem Suntour XCR króry jest dla mnie mało komfortowy- za miękki. Ponoć większość amorków jest tak mniej więcej do 80 kg kierujacego, a mnie wybiło 95 :-( Co wybrać do w miare spokojnej jazdy po mnieście 60% i nierównościach leśnych 40%. Nie ukrywam, ze szykam czegoś powiedzmy do 500zł. Pokico na tapecie jest Suntour Epicon oraz RS Dart 3. Druga sprawa czy jest sens kupowac używany amortyzator, czy lepiej docisnąć pasa i wykosztować sie na nowy? Z góry dziekuję za pomoc :-)
michalmad Napisano 22 Lipca 2011 Napisano 22 Lipca 2011 epicon w wersji air byłby najlepszy, poniewaz ustawisz go sobie pod własną wagę i bedzie wtedy komfort z jazdy, dart jest dla osob 70kg> ale on tez moze byc dla ciebie miekki, takze epicon jak najbardziej, mozna rowniez dolozyc 100 i brac Rock shox tora air.
Mod Team Franio Napisano 22 Lipca 2011 Mod Team Napisano 22 Lipca 2011 Zapoznaj się z regulaminem i użyj szukajki, bo takich tematów jest wiele. Pierwsze z brzegu: [amortyzator] przedni za +/- 500 [amortyzator przedni] nowy amortyzator do 500 zł amortyzator przod] Rock Shox Dart 3 - proszę o opinie [Amortyzator]Suntour Epicon LOD Zamykam. //Jak zwykle ktoś mnie ubiegł - Safian
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.