wooki Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Witam Problem jest taki, że ukręciłem śrubkę która dociska linkę blokady w amortyzatorze, Reba SL. To jest taka mała śrubka na imbus 2. Kupiłem już na zamianę taka śrubkę, ale jak odkręcić to przekręcone cholerstwo. Próbowałem już na jakąś Kropelkę skleić klucz ze śrubą ale słabo to trzyma, a całą noc czekałem. Czy macie jakieś porady jak to ruszyć albo jakiego kleju użyć żeby dobrze połączył ten klucz ze śrubą? Pozdrawiam
Piksel Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Rozwierć to trochę nabij torxa i odkręć, ja tak zrobiłem w bomberze i pomogło.
Grand231 Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Albo też kup specjalny zestaw imbusów(takich ze zmiennymi końcówkami) z wysokiej jakości materiałów powinieneś bez problemu odkręcić takim zestawem-przynajmniej u mnie to pomogło.
Piksel Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Jeśli śruba jest mocno obrobiona to nawet najlepszy imbus nie pomoże.
maciejski Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Jeśli chcesz to zrobić profi to: - zestaw wierteł do metali (od bardzo małego do prawie tak samo dużego jak śruba) - pewna ręka - wiertarka z możliwością regulacji obrotów i lecisz na najniższych obrotach, zaczynasz od małego wiertła (musisz centralnie trafić w śrubę!), później ciut większe itp. w końcu śrubę da się wydłubać. Ja tak robiłem w zaciskach samochodowych jak ukręciłem śrubę (bardzo malutką jak na samochód) i udało się bez szwanku - problem był spory, bo zacisk z alu a śruba stalowa - jeden zły ruch i zacisk poharatany Jak nie masz pewnej ręki i stalowych nerwów to nie bierz się za tą metodę ;] Spróbuj tak jak Koledzy wyżej pisali.
KenjiX1G Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Niedawny temat o problemie ze śrubą i możliwościach rozwiązania: http://www.forumrowerowe.org/topic/93899-ramie-korby-pomoc-ze-sruba/page__view__findpost__p__896939__fromsearch__1
Piksel Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Tu jest trochę inaczej, bo śruba jest znacznie mniejsza.
tobike Napisano 19 Lipca 2011 Napisano 19 Lipca 2011 Dostęp do śrubki jest z boku więc cienki wkrętaczek i podważasz śrubkę od dołu a imbusem próbujesz odkręcić, w rebie ten krążek jest aluminiowy i podejrzewam że w nim poległ gwint a nie w śrubce.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.