wigry Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Usterka ->> przeskakiwanie łańcucha. Według moich obliczeń mój napęd ma przejechane około 3000 tysięcy kilometrów.(mogę się mylić) Całość ma od kupna 2,5 roku,a może lepiej to określe - 2,5 sezonu. Moja piasta ->> Shimano-FH M525 piasta tyl disc No więc pozostaje mi teraz pytanie czy w piaście,tam gdzie montujemy kasetę jest taka możliwość,że podobnie jak w wolnobiegu są jakieś zapadki które po pewnym czasie się już wyrobiły i przeskakują ? Jeśli TAK to da sie to rozkręcić i wymienić ? Nie widzi mi się kupno całej piasty bo jest poprostu dobra. ...a może źle szukam i powodem przeskakiwania jest tu zużyty łąńcuch oraz kaseta?...a może sam łańcuch ? (dodam,że łańcuch już skracałem i mam nową przerzutke czyli łańcuch jest napięty)
Rudy102 Napisano 13 Lipca 2011 Napisano 13 Lipca 2011 Jak w bębenku są zapadki. Odkręcasz go od piasty imbusem nr.10. Zresztą tu masz wszystko opisane. http://endurorider.pl/2010/02/serwis-piasty-tylnej-shimano-525/
wigry Napisano 13 Lipca 2011 Autor Napisano 13 Lipca 2011 Co z dostępnością części ,tych zapadek ? Jest to do zdobycia ? Zmiana planów najpierw zmienie łańcuch i zobacze czy to czasami nie wina tego bo ma juz za sobą niemało.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.