Skocz do zawartości

[Amortyzator] RS Dart 3 - nie działa blokada skoku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Na wiosnę kupiłem Kross'a Level A6 (model 2009). Po przejechaniu 400 km wyczyściłem golenie w amortyzatorze, standardowa procedura: psikam brunox'em deo, kilka ugięć amora, czyszczenie szmatką i tak ze 3-4 razy aż wymyłem brud spod uszczelek (swoją drogą niewiele go tam było). Po przejechaniu 500km zauważyłem, że przestała działać blokada. Amortyzator praktycznie tak samo ugina się przy włączonej blokadzie jak bez blokady :( Pierwsza rzecz o której pomyślałem to naciągnąć linkę przy blokadzie, niestety to nie pomogło... Krótka lektura forum i podejrzewam, że mógł wyciec olej...

Nie chciałbym grzebać w amorku skoro jest jeszcze na gwarancji. Myślicie, że takie "uszkodzenie" podlega naprawie gwarancyjnej? Uważam, że przebieg 400km dla amortyzatora to prawie nówka nic i nie powinno tak szybko coś paść....

ps. Tak patrzę na mapę serwisów kross'a no i najbliżej Gdańska serwis jest w Wejherowie (swoją drogą panowie z kross'a powinni się wstydzić, że w 3city nie ma żadnego serwisu). Może najpierw uderzyć do serwisu rock shox (są 2 w Gdańsku) ?

Dodam, że nawet nie zdążyłem wyjechać w teren, ot tylko leśne ścieżki i trochę skakania z krawężników ;)

Napisano

Oczywiście że podlega gwarancji. Ale możesz się liczyć, że pozbędziesz się na jakiś czas sprzętu, bo jeśli oddasz to wydaje mi się że oni dalej odeślą na serwis RocxShox'a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...