Skocz do zawartości

[amortyzator przód]Korek, dzyndzel, regulacja, pokrętło Manitou r7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanowną brać rowerową!

Dzisiaj podczas śmigania po lesie zauważyłem mały problem.. mianowicie zgubiłem pokrętło do regulacji twardości i całkowitego blokowania amortyzatora.

http://images.okazje.info.pl/p/sport-i-hobby/4513/widelec-manitou-r7-carbon-mrd-manetka-milo-.jpg

Dokładnie taka część, jak na fotce po lewej stronie.

Stąd rodzi się moje pytanie: Da się to dokupić, dorobić, zrobić cokolwiek, aby ta regulacja działała ? Czy ta część ma jakąś konkretną nazwę ?

Dodam, że amortyzator nie ma nawet roku, i jest na gwarancji. Czy można się odwołać do sklepu o rozwiązanie problemu ?

Warto nadmienić, iż nie kombinowałem nic z amortyzatorem, był eksploatowany w normalnych warunkach, a to pokrętełko używane było zgodnie z przeznaczeniem.

Dzięki ;)

Napisano

poszukaj przez sklep części zamiennej, muszą mieć takie elementy, z gwarancją będziesz się woził wysyłał, będą negować twoje roszczenia itp.Też mam manitou i rozumiem że chodzi Ci o regulacje ABS+??zastanawiam się jak to mogło spaść czy oderwać się??

Napisano

tak, chodzi o tą regulację(ABS+). Nie mam pojęcia czy to wyskoczyło, urwało się czy odkręciło... jechałem i nagle zobaczyłem, że tego nie ma. Mam jeszcze jedno pytanie - czy bez tej części można śmigać ? Bo zauważyłem, że okolica tamtej części jest dość tłusta a przy pracy amorka dość dziwnie syczy. Dzięki

• Mod Team
Napisano

Jeździć można . Brak pokrętła skutkuje jedynie problemem przy ustawianiu platformy.

Bo zauważyłem, że okolica tamtej części jest dość tłusta a przy pracy amorka dość dziwnie syczy.

Sprawdź ,czy tłumik jest dobrze wkręcony ( bodajże klucz płaski 25mm ). Tłumiki ABS+ mogą podczas pracy wydawać odgłosy podobne do syczenia- sprawcą jest przepływający olej przez porty olejowe i przez układ szybkiej kompresji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...