w33bie Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Witam. Jeżdżę na MTB już spory czas ok. 6lat, głownie na dirt. Teraz postanowiłem złożyć rower do streetu, głównie do parku. Mam amortyzator Epicon Santour 130mm, który mi nie odpowiada na park, jest cieżki i po za tym kto jeździ w parku na amortyzatorze 130mm.. Więc postanowiłem zebrać się na kupienie jakiegoś sztywnego widelca. Cena do 370zł, głownie zależy mi żeby był lekki i dosyć wytrzymały. Posiadam ramę 14, lecz za niedługo przesiadam się na 12.2 z firmy Octane One. Proszę o pomoc w kupnie lekkiego, wytrzymałego widelca do kół 26'
Bombell Napisano 6 Lipca 2011 Napisano 6 Lipca 2011 Do Voida bierz coś ze średnią wysokością w okolicach 430-435mm. Więc Fundamental, Bronx, Lightone. No i sztywny widelec to też zmiana kierownicy na stalową.
w33bie Napisano 8 Lipca 2011 Autor Napisano 8 Lipca 2011 Dobra kupiłem Dartmoor Bronx 2011, lecz kierownice mam Dartmoor Swing Low, która jest wykonana z aluminium 7075. Chyba wytrzyma bo na tym widelcu nie skacze raczej dropów tylko jeżdżę na parku.
Bombell Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Nie chodzi o to czy skaczesz dropy czy robisz salta. Alu kiera przy sztywniaku to ryzykowanie własnego zdrowia. Aluminium ma to do siebie, że jest sztywne i w porównaniu do stali nie pracuje. Więc za każdym razem jak nawet lądujesz bunnyhopa to w tyłek dostanie, nie widelec, nie główka ramy a najmocniej kiera. Spójrz zaraz w lustro i zastanów się czy chcesz psuć ten wygląd dla zaoszczędzonych głupich 100zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.