krzych31 Napisano 28 Czerwca 2011 Napisano 28 Czerwca 2011 (edytowane) Witam ;-) jestem tutaj świeżak dosłownie przed momentem założyłem konto by uderzyć z pytaniem. Czytając forum pewnego miasta natknąłem się na temat o kradzieży ,które na owym terenie występują dość często. Jako ,żm mieszkam tylko parę kilometrów od tej mieściny chciałbym i swoje dwa rumaki zarejestrować ,fakt faktem nie są to rowery "markowe" no,ale to zawsze rower i szkoda by było go stracić ,tym bardziej ,że stoją one w grupowej "wózkarni" a nóż widelec ktoś się pokusi. Jednak tu pojawia się pewien zonk. Posiadam rowery firmy Arkus i Delta ten drugi ma już swoje lata ,łysawe opony z wychodzącymi szwami jest cholernie obdrapany nie mniej jednak chcę go w owej bazie umieścić ,służy jako dojazd do pracy i często zostawiany jest tu i ówdzie,ale na spodniej części ramy numer fabryczny jest zamazany ,kompletnie .. widac tylko jedną literę bądź cyferkę nie wiem bo nawet tego odczytać się nie da, w karcie gwarancyjnej tego numeru oczywiście nie ujęto no bo i po co profesjonalny salon rometa przeca co w takim wypadku zrobić i wpisać w pole "numer fabryczny?;x Nie wiem czy mogę jeszcze w tym temacie zasięgnąć opini na temat owych marek wymienionych powyżej ,o arku słyszałem dobre i złe opinie i dodam ,że moje zdanie już jest odpowiednio wyrobione. Rower ma niecały rok a już odpada farba :X pod łańcuchem nie raczyli przykleić paska ochronnego czy jak to się profesjonalnie nazywa,widać tam za to żywy czysty metal Delta natomiast moim skromnym zdaniem to twarda bestia ,ja ważąc niegdyś 80 kilo (teraz koło 90) skakałem na tymże rowerze za gówniarza ,fakt faktem niektóre części jak łożyska itp były do wymiany ,ale nic grubszego :> rama o dziwo jeszcze się trzyma ,rowerek stał 5 lat na balkonie dlatego też łyka go pomarańczowa zgroza... moje dwa rumaczki na fotach poniżej jeśli ktoś chce:) http://cdn3.asteroid.pl/c13/a.fotka.pl/059/291/59291252_500_s.jpg http://cdn2.asteroid.pl/c10/a.fotka.pl/059/291/59291269_500_s.jpg ps: jeśli zrobiłem coś źle ,założyłem temat nie tu gdzie trzeba ,nie bijcie i skierujcie w dobre miejsce Edytowane 28 Czerwca 2011 przez krzych31
Rekomendowane odpowiedzi