Adamaranth Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Witam, wczoraj na Wycieczce rowerowej wkręciła mi się tylna przerzutka w koło(nie wiem jak to możliwe...) podczas wycieczki... Uszkodzone są: -Tylna przerzutka(jakiś Shimano zapewne Tourney) -Łańcuch(Shimano -Wolnobieg(7 Biegów, Shimano) -Korba(Cyclone precision?! montowany na kwadrat) Z powodu tego zajścia jestem zmuszony do wymiany napędu... Za bardzo nie wiem jakie części będą dobre. Więc proszę was o pomoc... Na to mam do przeznaczenia jakieś 500-600zł... Dzięki za pomoc, pozdrawiam i Amen .
Kudlaty01 Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Proszę wytłumacz mi jak mogło dojść do zniszczenia korby podczas wkręcenia przerzutki w koło ???? o_O
Adamaranth Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Napisano 21 Czerwca 2011 Łańcuch pociągnął mi zębatkę w korbie i jest krzywa, a poza tym i tak przydałoby się już ją wymienić...
Ejdzej Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Poszukaj cześci Alivio i zmień koło na takie z piastą na kasetę. W 600złzmieścisz się bez problemu
beskid Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 W temacie Alivio to jeśli będziesz myślał o korbie to najlepiej moim zdaniem zaopatrz się w taką z mocowaniem na octalink a leśli ma być ze zintegrowaną osią to polecam klasę wyżej czyli Deore
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.