slawex17 Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Posiadam b.taniego amora, jest nim SR Sontour XCR. Po dzisiejszym umyciu, nie działa. Chyba woda wleciała do środka i ten działa tylko przy uwieszeniu się na kierownicy i mocnym wciśnięciu. co mam zrobić by ten zaczął poprawnie działać?
Mod Team michuuu Napisano 21 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2011 Wejdź na stronę http://www.srsuntour-cycling.com/dstore/products.html poszukaj manuala i filmiku instruktażowego i zrób sobie przegląd z serwisem.
slawex17 Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Napisano 21 Czerwca 2011 żadnego video nie widzę jedynie instrukcja pdf.
vidoq5 Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 to podjedź do dobrego serwisu jak nie chcesz sam go rozbierać
d0cent Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 Kup sobie porządny amortyzator a nie pseudo-uginacz kierownicy http://allegro.pl/rock-shox-judy-c-hydracoil-i1678043949.html
slawex17 Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Napisano 21 Czerwca 2011 powiadasz że jak kupię twój amor to będzie to porządny wybór jak i produkt...? niebawem kupię nowy rower, znacznie wyższej klasy, także nie mam potrzeb inwestowania w ten, byle by jeździł przez ten sezon. co do tematu: poradziłem sobie, przesmarowałem golenie olejem, przejechałem się i działa. olej wyparł wodę i jest już dobrze.
d0cent Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 slawex17: ja Ci radzę co zrobić aby Twój stary rower był używalny; o nowym nic nie wspominałeś. Notabene kupując coś do 2k pewnie i tak skończysz z klockowatym XCMem, XCRem bądź w najlepszym przypadku z 2,5kg Dartem2 bez tłumienia. Choć nie namawiam - nowe rowery są ładne i zmienianie w nich czegokolwiek to oczywiście nienajlepsze rozwiązanie dla wielu Zakup sobie Brunoxa do amortyzatorów tak btw - może Ci pomóc w takich sytuacjach. A tak poza tym to dobrze co jakiś czas przeserwisowac amortyzator samemu..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.