PietroPLsz Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 Jaki polecacie amortyzator dobry do startów w zawodach xc i maratonach? Mój rower to Kellys Magnus 2010. Planuję w nim wymienić amor, hamulce, koła jeszcze w tym sezonie. Nigdy nie miałem porządnego amora (elastomer, a teraz xcr), więc prosił bym też o wyjaśnienia o co chodzi z tymi tłumieniami powrotu jakimis tam ustawieniami, bo nie potrafie ogarnąć tego co wypisują na allegro. Zależy mi na lekkim i dobrym sprzęcie na pare ładnych sezonów. Cena do ok 1500 zl. Sid i Reba są lekkie i wszyscy te Sidy polecają ale naprawdę się na tym nie znam i nie wiem na co zbierać kase. Pomożecie towarzysze?
djdan Napisano 19 Czerwca 2011 Napisano 19 Czerwca 2011 No więc najprościej: za pomocą tłumienia powrotu ustawiasz, jak szybko amortyzator ma wracać z ugięcia (jak szybko ma odbijać) zaś za pomocą naprężenia wstępnego ustawiasz, jak twardy ma być. hmmm.... co wybrać?- ja miałem do wyboru R7 MRD CARBON, REBA, FOX RL32 i na tym forum powiedziano mi, że któego bym nie wybrał, to będę z niego zadowolony- wybrałem FOX'a, nie mam niestety porównania do tamtych pozostałych, ani do SID'a, ale przy RST First i RECON'ie wypada o niebo lepiej!
Mod Team Franio Napisano 21 Czerwca 2011 Mod Team Napisano 21 Czerwca 2011 [...] Sid i Reba są lekkie i wszyscy te Sidy polecają ale naprawdę się na tym nie znam i nie wiem na co zbierać kase [...] W takim razie założyłeś ten temat bez potrzeby, bo nawet jeśli ktoś by tu coś skrobnął, to ty uznałbyś, że się nie znasz i dalej zastanawiałbyś się, co kupić. Proponuję przejrzeć forum i użyć wyszukiwarki, bo tematów o Rebach, Sidach, R7, jak i amortyzatorach do 1500zł jest dość sporo. Zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.