Skocz do zawartości

[okulary] Jakie do 100zł ?

Szmit

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję jakichś okularków, tak powiedzmy do stówki. Problem w tym że chciałbym żeby miały dość "uniwersalny" wygląd czyli coś pomiędzy sportowym a takim na co dzień. Zastosowanie to rower/bieganie, użytek codzienny, jazda samochodem. Kolejność nieprzypadkowa. Kategoria trzecia 8-18%. Podobają mi się Arctici S74 (dobrze odmieniłem? :) ), http://allegro.pl/okulary-sportowe-arctica-s-74-polweglan-na-rower-i1634105842.html gdyby miały polaryzację to bym je brał, bo chyba warto to mieć.

Jakieś modele godne polecenia ?

Napisano

Hej,

Jeśli zamierzasz okularów używać także w samochodzie, to niezależnie od pozostałych zastosowań szukałbym tylko i wyłącznie modelu posiadającego polaryzacyjne soczewki. Polaryzacja podczas jazdy samochodem jest naprawdę świetna.... na rowerze zresztą też. Dobre okulary tego typu można kupić w granicach 100-150zł.

Napisano

Właśnie szukam tylko i wyłącznie modelu posiadającego polaryzacyjne soczewki ;).

Polecisz jakieś modele ?

Napisano

Polecić mogę tylko takie, których sam używam. Mam dwa komplety okularów Endura Stingray. Takie jak tu:

http://endurastore.pl/okulary_stingray,34,82.html

Są droższe, niż Twoje wymagania finansowe. Jeden model mam od ponad dwóch lat, a drugi od kilku miesięcy. Obie pary są nadal w super stanie i nic im nie dolega, co świadczy o trwałości. W zestawie masz 4 pary soczewek, futerał i woreczek.

Napisano

Mogę dać więcej, jeśli naprawdę będzie sens. Tym bardziej jeśli miałbym 4 komplety soczewek w zestawie.

Te Twoje fajne, ale stricte rowerowe. Chciałbym coś na wzór tych co podałem (S74) lub S49, S69 (nie koniecznie Arctica musi być).

Napisano

Mam doświadczenia jedynie z okularami Endury oraz Rudy Project, ale te to już abstrakcja cenowa.

Endura ma sporo cywilnych modeli, lecz mają tylko jedne soczewki fotochromatyczne, bez polaryzacji.

W Stingrey'ach chodzę także na co dzień i jeszcze mnie nikt nie wyśmiał ;-). Okulary ogólnie prezentują wysoką jakość, więc sądzę, że warto.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Polecam także okulary amerykańskiej firmy Zeppelin ceny oscylują miedzy 80-150zł chyba wszystkie posiadają polaryzację.

Sam posiadam Z-7122 używam ich wszędzie samochód, rower, spacery. Już trzeci sezon, gorąco polecam.

• 2 tygodnie później...
Napisano

godne uwagi mogą być rownież okulary marek goggle oraz uvex, miałem okulary obydwu marek ale tylko goggle z polaryzacją, swietnie sie jezdzi w takich okularach po lesie gdzie jest sporo przyciemnionych miejsc, rownież przydatne są soczewki ktore nie parują ale w wiekszosci są takie montowane.

Napisano

Ja posiadam od niedawna takie okulary ARCTICA http://www.ceneo.pl/11611956

Jeżdżę w nich na rowerze, chodzę na codzień, jeżdżę samochodem i jestem zadowolony. Są ładnie wykonane, mają dobrej jakości szkła, jak za tę cenę. Nie zanotowałem, żeby zakrzywiały obraz, czy oszukiwały na odległości. Nie wiem,jak z ich wytrzymałością, bo wypadków jeszcze nie miały żadnych, natomiast jedno o czym trzeba powiedzieć, to mają raczej chłodną barwę. Możliwe, że to moje odczucie, bo wcześniej miałem okulary o zdecydowanie ciepłej barwie, lecz postanowiły popłynąć do Szwecji z dużą falą, która mnie ogłuszyła.

Ogólnie mogę je polecić. (kwota 109 zł)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...