Skocz do zawartości

[do 1300zł] coś jak Kross Panic

rafixd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema. Poszukuje roweru dla siebie Kross Panic , że potrzebuje go z ramą 17" a nigdzie nie moge go znaleźć na allegro jest tylko 15" Macie gdzieś jakiś sklep gdzie bym go kupić? Kolor może być każdy, ale preferuje biały :P

Napisano

Jeśli biały to chyba Sign DS, bo Sign Panic to nie wiem czy nie jest tylko w zielonym i czarnym kolorze. A Signa DS 17' znajdziesz bez problemu na allegro jeśli ci o niego chodzi.

Napisano

Ale ja bym chciał Panic bo ma więcej biegów i ma tarczowe hamulce. Tylko, że chcę ramę 17" a nigdzie nie mogę znaleźć. A jakiego byś mi polecał Krossa Hexagona - osprzęt coś takiego jak w Panicu tzn, tarczówy, XCR/Launch. Do 1300 zł. Jak już podajesz to wyślij od razu link. aha i Hexagon rzeby miał taką ramę ,,pochyłą" xD

Napisano

Po pierwsze to ty chcesz rower coś a'la Dirt Jumping czy Street Czy normalny MTB, bo panic no to jakoś jeszcze da radę, hexagon z tego co się orientuję nie jest do wyczynów. Tak propo to chcesz ten rowerek dla lansu czy do jazdy? To że ma tarczówki to nie znaczy że są one lepsze od jakiś v-brake, chociaż sam mam Avidy BB5 tylko przód tył 203mm tarcza i działają nieźle i moje 85kg zatrzymają szybko. Amortyzator- Launch jest w większości tych tańszych wyczynówek (tak zauważyłem), a XCR to wydaję mi się że ma inne zastosowanie. Musisz określić do czego ci rower.

@EDIT Panic ma małe ramy bo w wyczynówkach ramy mają być małe (lepsza sterowność itp). Swojego dragstara mam na 14 i przy 175cm wzrostu jest dobra na jazdę DJ/FR

Napisano

Wiesz co ja chcę albo Panic lub coś jak Panic albo tego hexagona z dobrymi amorami. Jak już to rower do lansu jak to określiłeś ^^, ale po lesie też będę jeździł czasami. Kiedyś był Panic 17" na allegro ale już nie ma ;/

Napisano

Skoro do lansu to może odpuść sobie coś takiego. Rower poprostu będzie się marnować. Jeśli już las/asfalt to wybierz Hexagona na amorze 1,18'cala czy jakoś tak najlepiej z XCR jak znajdziesz.

Napisano

Ale jednak wolałbym tego Panic 17" znasz może sklep gdzie można taki kupić do 1300 zł ?

A co sądzisz o tym rowerze ?

Napisano

No ten Kross jest dość fajny, ale nie do takiej jazdy jak Panic. Na początku piszesz coś o Panicu i jeździe w lesie, no ok ale panic bardziej ma zastosowanie podchodzące pod wyczyny, ten Level A2 już nie. Zdecyduj się co chcesz robić na rowerze, a jeśli już na maksa byś chciał tego Panica to lepiej by było popatrzeć za Signem DS1, lepszy osprzęt, nie rozleci się przy większych katorgach.

Napisano

No ja na rowerze chciałbym jeździć, czasem w lesie ale też normalnie z kumplem do miasta. Nie będę jeździł na DH. Ale rower musi mieć dobry amor, grube opony i podoba mi się jak ma ramę taką ,,pochyłą". Kumpel ma Panic i jeździł na nim na DH, w lesie i normalnie w mieście. Tylko, że on ma 15" a ja chcę 17". I jeśli nie znajdę go to wtedy muszę kupić inny rower i znalazłem tego A2. Ile kosztuje zmiana V-brek na tarczówki w sign ds albo w tym A2. I jeszcze jedno jak np ten Sign DS ma 16 biegów to ile kosztuje/czy się da zwiększyć ilość biegów ?

Napisano

Heh, dobry amor za taką cenę to nie jest łatwe :P Panic rzeczywiście do jazdy po lesie (czyt. jakiś lekki zjazd) czy też nie duże dropy itp da radę, ale osobiście miałbym obawę o ramę. Od siebie mogę polecić starszą ramę Dragstara wzmacnianą ew. Cocaine itp. Grube opony czyli jakie masz na myśli? Ja w swoim posiadam Tiogi 2.50 i w mieście to jest ciężka jazda. Amor ma być pod skoki itp czy pod jazdę? Ogólnie podaj ile masz wzrostu, waga i wkońcu chcesz rower do jazdy zwykłej czy też będziesz chciał poskakać itp?

EDIT: Tak, da się ale wiąże się z tym wymiana blatów, tzn z tego co widzę Sign DS ma chyba na przodzie 2 blaty a z tyłu pewnie 8-9. Jeśli tył miałby 8 to wtedy wymiana na kasetę 9 rzędową. Zmiana z V-ków na tarcze jest różna. Jak chcesz takie tarcze jak w Panicu to ok 120zł za jedną tarczę z zaciskiem.

Napisano

172CM 57 kg Dobre amory to dla mnie XCR xD O rame się nie boje więc spoko No mówię Panic jest dla mnie idealny tylko, że nie ma 17 " opony to znaczy takie jak w Panicu. Sign DS mi nie pasuje bo chciałbym więcej biegów mieć i tarczówy. Na moje ,,wyczyny" ten rower jest dobry.

Napisano

Pisząc dobry amor to XCR jesteś już w 100% napalony na Panica. Wiedz że nie zawsze "tarczówy" są lepsze od V-brake. Jeździłem na kumpla DS'ie i miał tak wyregulowane V'ki te co od początku że przód mnie 85kg osobę wywaliło odrazu zza kierownicę. Popatrz też za używkami, poczytaj opinie na temat Panica i Signa DS.

Napisano

No nie znam i nic nie przychodzi mi do głowy. Ewentualnie jak masz zasobny portfel żeby wydać te 250zł na ramę to kup 17' a sprzedaj tą co będziesz mieć :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...