Skocz do zawartości

[Korba] Shimano FC-M430 - drżenie przy korbie podczas jazdy

Justice89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! .. Wczoraj odebrałem rower po przeglądzie serwisowym i dziś podczas jazdy wyczułem delikatne drgania w/przy korbie, nie są to jakieś bardzo duże drgania, ale jednak są one wyczuwalne na stopie czego wcześniej ( przed przeglądem ) nie było. W zależności od biegu i częstotliwości pedałowania są one mniej lub bardziej wyczuwalne, z tego co jeszcze zauważyłem są raczej nieregularne. Moja wiedza w tej kwestii jest znikoma, dlatego chciałbym się poradzić doświadczonych osób, czy faktycznie jest to problem, czy moje czepianie się pierdół :). Jeśli chodzi o sam rower,[CUBE Acid] to jest nowy ma miesiąc czasu, w serwisie nałożony został na łańcuch nowy smar jest czarny i dość gęsty może on ma na to jakiś wpływ, chociaż chyba powinno być odwrotnie. Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

Sprawdz czy nie ma luzów w suporcie i pozbądz się tego smaru z łańcucha :excl: bo

nie wiem co to za serwis który na łańcuch daje jakikolwiek smar bo zazwyczaj stosuje się olej do smarowania. :o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...