Skocz do zawartości

[remont roweru] Szosówka Romet

Ali27

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam starą szosówkę (właściwie ramę) i chcę przywrócić jej dawną świetność. W tej chwili to zwykły rower, ale liczę na to,że tanim kosztem uda mi się coś z nią zrobić. W tej chwili stoi na kołach 28" ale w oryginale były 27". Rozmiar ramy 630 mm. Jak widać na załączonym obrazku nie ma nic z oryginału. Mam nadzieję, że ktoś doradzi mi co kupić, żeby tanim kosztem zbudować świetną maszynę. :icon_wink:

post-141400-0-52055200-1307040116_thumb.jpg

Napisano

tani koszt heh

powiem tak: w cenie kół można kupić cały fajny lekki i sprawny rower

wałkowane 100 razy

• 3 tygodnie później...
Napisano

rower prawie skończony. Brakuje tylko hamulców. I tu jest problem bo nie wiem jak je dobrać. I kolejne pytanie. Jaki to może być model. Mam tylko trochę danych. Rama 630 mm i koła 27 cali. Są jakieś pomysły?

Napisano

Hmm.. Właśnie wyciągnąłem z piwnicy nigdy nie używaną szosę rometa. Wygląda trochę "bardziej" niż Twoja ale trzyma kciuki za doprowadzenie przez Ciebie tego roweru do ludzi:). Zastanawiałem się właśnie czy nie zmienić kół na 28 cali. Czy zostały zastosowane jakies przeróbki czy wchodzą normalnie takie koła bez problemów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...