Skocz do zawartości

[przerzutka] alivio FD-M413 pod napęd 9 rzędowy?

damianqn

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam małe pytanko. CZY przerzutka przednia ALIVIO FD-M413 obsłużmy mi napęd z Kasetą 9 rzędową? Słyszałem ze tak a i też że nie... Proszę o pomoc;) bo rower stoi a pogoda za oknem:D

Pozdrawiam

Napisano

a chłopaki ze skepu teamu RMF w krakowie mbike. bo tak czytam i pisze ze obsługuję 7/8 przełożeń. i czy będzie duuużżżaaa różnica miedzy DEORE w działaniu?

Napisano

róznica by była wtedy gdy :

łańcuch deore

przerzutka deore

manetki deore

kaseta deore

może i byś coś odczuł nie wiem :thumbsup:

Napisano

czyli odczuje:d bo wszystko na deore:D nie no znalazlem nówke deore za 49zł w krakowie wiec dorzuce te 3 zł i po problemie

Napisano

Będzie działać z 9 pod warunkiem że...

Shimano przygotowało ładną, całkiem dobrze wykonaną przerzutkę w optymalnej cenie, jednak zastosowało inny rodzaj wspomagania zmiany biegów (Hyperdrive), przez co nie nadaje się do kombinacji w użytkowym rowerze górskim opatrzonym w korbę niezgodną z tym standardem (inną niż 22/32/42 lub 28/38/48).

Współpraca tylko z korbami Hyperdrive (22/32/42 lub 28/38/48) ze względu na pojemność wózka (20T).

Napisano

Tylko ta nówka deore to pewnie jakaś starsza. Moim zdaniem i tak różnicy nie zauważysz. :) Ale też wziąłbym to starsze deore (ma taki obły korpus).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...