lliper Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 Siema wszystkim. Zakupiłem niedawno drop offa IV 130mm 05" w całkiem fajnym stanie i za fajne pieniądze. Jego praca na chwilę obecną jest średnio zadawalająca i napweno trzeba uzupełnić olej i dopompować powietrza. I przyszedł mi do głowy pomysł (nie wiem czy dobry ;]) Czy po wyjęciu sprężyn nie pracował by lepiej ?. na pewno trzeba byłoby więcej dmuchnąć powietrza i trochę wiecej oleju. I czy to się jakoś sprawdzi w tym wypadku ? Jeśli chodzi o zalety takiego rozwiązania to wydaje mi się że jest to w jakiś stopniu odleżenie przodu i to o dosyć sporo gram i też chyba czułość amorytazora powinna się podnieść. P.S Kiedyś od kolegi słyszałem że miał DJ-a bez sprężyn jeździł jakiś czas i mówił że się super jeździło tylko czy to zda egzamin? Co wy na taki "patent" ?
lliper Napisano 26 Maja 2011 Autor Napisano 26 Maja 2011 Siema wszystkim. Zakupiłem niedawno drop offa IV 130mm 05" w całkiem fajnym stanie i za fajne pieniądze. Jego praca na chwilę obecną jest średnio zadawalająca i napweno trzeba uzupełnić olej i dopompować powietrza. I przyszedł mi do głowy pomysł (nie wiem czy dobry ;]) Czy po wyjęciu sprężyn nie pracował by lepiej ?. na pewno trzeba byłoby więcej dmuchnąć powietrza i trochę wiecej oleju. I czy to się jakoś sprawdzi w tym wypadku ? Jeśli chodzi o zalety takiego rozwiązania to wydaje mi się że jest to w jakiś stopniu odleżenie przodu i to o dosyć sporo gram i też chyba czułość amorytazora powinna się podnieść. P.S Kiedyś od kolegi słyszałem że miał DJ-a bez sprężyn jeździł jakiś czas i mówił że się super jeździło tylko czy to zda egzamin? Co wy na taki "patent" ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.