adrians Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Mam pewien problem z tym amortyzatorem i liczę na pomoc forumowiczów. Posiadam go od 3 lat i starałem się o niego dbać w miarę możliwości (czyszczenie, smarowanie). Od jakiegoś czasu w czasie powrotu amortyzator mi delikatnie bije (dźwięk puknięcia). Czy da się coś z tym zrobić czy jest to na tyle słaby sprzęt, że swoje już przeszedł? W czym jest przyczyna?
lliper Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Te amortyzatory już tak mają. Paru moich znajomych go miało ja też byłem posiadaczem właśnie XCR i po paru ostrzejszych jazdach momentalnie zaczęły wydawać dziwne odgłosy i pokazywać się spore luzy. Jedyna rada to po prostu zmiana amortyzatora na coś innego.
Vidoq Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 Czeka Cię wymiana amortyzatora jeżeli pukanie jest bardzo głośne. Mój zaczął pukać jeszcze na gwarancji i poszedł do naprawy, więc amortyzator nie powinien się tak zachowywać. Martwi mnie tylko, że to takie częste w Suntour'ach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.