Mipel Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Witam wszystkich , jestem tu nowy i zwracam się z prośbą o pomoc w znalezieniu amortyzatora przedniego do mojego roweru . Aktualnie posiadam amortyzator RST Omega , koło 26" i hamulce V , amortyzator jest totalnie do bani, nie wybiera drobnych nierówności i jest strasznie twardy . Chciałbym kupić dobry amortyzator , najlepiej powietrzny , który byłby niezawodny (nie rozleci mi się po roku czasu) , zależy mi także na tym, żeby amortyzator wybierał drobne nierówności , jako że jeżdżę amatorsko po terenie i turystycznie . A , i jeszcze chciałbym żeby miał dobrą sztywność , tzn nie zawijał się pod rower . Ważę 85Kg i potrzebuję coś solidnego Cena w jakiej chciałbym się zamknąć to ok 800-1000zł , oczywiście jak będzie coś o 100zł droższego na co warto wydać pieniądze to wolę dołożyć .
adrianwm Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Coś solidnego i niezawodnego powiadasz? Osobiście polecę Ci amortyzator Rock Shox Tora. A za resztę pieniędzy, które zostaną możesz dokupić do niego pompkę.
Mipel Napisano 22 Maja 2011 Autor Napisano 22 Maja 2011 A czy Rock Shox Reba RL występuję w wersji pod V brake ? Czy musiał bym zakupić tarczowe hamulce ? I jak on się sprawuje ? Wyłapuje drobne nierówności ? Wiem , że trochę zaszalałem ale akurat znalazłem coś takiego na allegro za 1200zł . Czy amortyzatory powietrzne mogę pompować kompresorem ? Bo mam w warsztacie kompresor V2 z butlą 100 Litrów . Ciśnienie jakie uzyskuje to chyba 12 bar
Wonsky Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 W tym przedziale cenowym możesz znaleźć wiele ciekawych propozycji lepszych (na pewno lżejszych) od Tory. RS Reba,SID, Manitou R7 albo któryś z FOXów - polecam porządne przestudiowanie tematów na forum, gdzie wypowiadają sie ludzie ujeżdżający te sztućce i piszą o ich zaletach, wadach. Ja moge ci jedynie zagwarantować, że każdy z nich będzie spełniał twoje oczekiwania a nawet je przewyższał Interesuje cie wyłącznie nowy amortyzator? EDIT: Nie, nie można pompować kompresorem Już a 60zł kupisz specjalną pompke do amortyzatorów. http://allegro.pl/okazja-sid-race-bardzo-lekki-idealny-stan-i1628182699.html wystarczy wkręcić pivoty
Mipel Napisano 22 Maja 2011 Autor Napisano 22 Maja 2011 Może być też używany amortyzator , ale najlepiej w nienagannym stanie technicznym tzn w 100% sprawny nie przelatany , żebym nie musiał go od razu serwisować No to dobrze wiedzieć Wtedy także zakupię pompkę Rozumiem, że np RS Reba czy coś z tej półki nie kupię pod hamulce V ? Wtedy czekała by mnie zmiana koła lub piasty + zaplatanie oraz zakup zestawu hydraulicznego ? Patrzałem na Avid Juicy 5, bo kolega ma jakieś shimano ale nie jest z nich zadowolony
Sonix Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Kolega wyżej dał Ci link do aukcji z amortyzatorem.Amortyzator bardzo dobry i możesz tam zamontować v-ki.
Mipel Napisano 23 Maja 2011 Autor Napisano 23 Maja 2011 Wiem, widziałem . Ale nie wiem czy będzie on jeszcze na sprzedaż na początku miesiąca (czekam na wypłatę)
Sonix Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Napisz i dogadaj się ze sprzedającym. Pisze on tam że ma jeszcze jednego takiego w kolorze czarnym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.