odrzutowiec Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Witam. rower - http://www.katalogrowerowy.pl/kr/rowery/dhfrenduroall-mountaindirt/12287-explorer-am?id=410&pr_year=2010 Mam problem. Mianowicie przy rozpędzaniu się i dość szybkiej (jak na jazdę miejską) jeździe rower wydaje dziwny odgłos z tyłu. Nie mam pojęcia skąd dochodzi. Gdy jadę powoli obok idącego kumpla cisza. Jednak kilka mocniejszych pociągnięć i już słychać coś, takie jakby zgrzytanie. Metaliczny dźwięk, ale to z pewnością nie tarcze. Przy szybszej jeździe i bez pedałowania słychać ten odgłos. Nie czuję żadnej różnicy w trakcie występowania tego lub nie. W serwisie nie umieli tego naprawić, ale w moim miasteczku to chyba na oczy nie widzieli roweru z hamulcami hydraulicznymi . Ma ktoś jakiś pomysł, co to może być? Z filmikiem albo nagraniem dźwięku może być problem, bo w przypadku zwykłego kręcenia kołem przy podniesionym rowerze nic się nie dzieje, dopiero gdy na nim jadę słychać te zgrzyty. Rower ledwo wrócił z serwisu (intersport-gdańsk) z wymiany hamulców, a ten problem olali. Znacie może jakiś porządny serwis w Gdańsku? Pozdrawiam.
kar268 Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Możliwe do wymiany tylne łożyska. Każde łożysko ma określonażywotność
soviec Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 wymiany tylne łożyska Takie trudne to dla serwisu sprawdzić. Udaj się może do nich i powiedz że ominęli to, to może naprawią. Jeżeli oczywiście chodzi tu o łożysko.
odrzutowiec Napisano 17 Maja 2011 Autor Napisano 17 Maja 2011 No właśnie wolę już tam nie oddawać, jak poprawiali hamulce to coś uszkodzili, na całe szczęście wszystko udało się na gwarancji... Podsunę myśl łożyska, ale to chyba trochę dziwne - rower ma rok, a ja jakoś niezbyt często i z pewnością nie ekstremalnie go wykorzystuję. Przejechałem na nim może z 500 km.
odrzutowiec Napisano 18 Maja 2011 Autor Napisano 18 Maja 2011 Dzięki wszystkim za pomoc, sprawa była błaha. Wyjdę teraz na idiotę-ale to tylko internet. Te cholerne odgłosy wydawały... odblaski między szprychami . Coś się obluzowało przez zimę. Normalnie płakać się chce, ja tu się boję co z rowerem coś wymieniać a tu dwa odkręcone odblaski i voila ! Proszę moda o zamknięcie tematu:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.