Olafik Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 Witam na wstępie proszę o pomoc w doborze części do remontu mojego sprzętu rowerowego. W temacie grzebania przy rowerze nie jestem zielony ale już w temacie doboru pasujących części już tak. Otóż posiadam kilkuletni rower Giant Terrago. Czas na wymianę podzespołów na coś lepszego, bo na całkiem nowy raczej nie ma szans. W planach jest drugi rower, a ten tak czy inaczej będzie służył na co dzień. Przechodząc do konkretu w rowerze muszę wymienić mechanizm korbowy. Pociągnie to oczywiście wymianę łańcucha i z tym mam największy problem. Dostałem nowy zestaw Shimano FC-M443 wraz z wkładem suportu i chciałbym to wykorzystać do remontu. Teraz lista podzespołów które mam w napędzie: przerzutka przód RD-M567 przerzutka tył ????? (odczytanie jest nie możliwe) kaseta najpewniej Sram PG850 Jaki łańcuch do tego dokupić aby nie wystąpiły problemy ze współpracą między podzespołami. Chciałbym coś nie z najwyższej półki ale też nic bezsensownie taniego. Zależy mi na trwałości nie na marce. Jeżeli to coś zmienia to nie wykluczam zakupu dwóch łańcuchów i zmienianie ich co jakiś czas aby jak najdłużej pracowały. Czytam że to polecany sposób i chciałbym go wypróbować. Czy może wskazane jest wymiana też kasety, przerzutek ? Czy może jest to konieczność ? Czekam na Wasze porady. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.