adkam12 Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Witam posiadam opone firmy KENDA 26x2.1 (tyle o niej wiem) Interesowalo by mnie kupno detki nie przebijalnej Ktore lepsze sa te z wlanym juz plynem uszczelniajacym czy te co sie zaplniczka je zakleja? Czy podacie przyklady takich detek ktore polecacie(najlepiej sklep z opcja platnosci paypal) wasze zdanie o takich detkach czy sa dobre po ilu latach wysycha klej w detkach z wlanym plynem uszczelniajacym,czy czesciej sie przebija opona itp Z gory dziekuje EDIT: Przy jakim cisnieniu najlepiej jezdzic?(moja waga ok 55Kg)
senjiro Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Dętki z wszelkimi patentami sobie odpuść bo ich sprawdzalność jest wątpliwa. Najlepiej zrobisz kupując grubą dętkę do DH lub lateksową. Warto też dorzucić taśmę antyprzebiciową, bo rozumiem że nie zależy Ci na wadze, tylko na pewności rozwiązania. Ciśnienie w zależności od terenu. Na Asfalt pompował bym koło 3 atmosfer, w teren poniżej 2,5.
adkam12 Napisano 16 Maja 2011 Autor Napisano 16 Maja 2011 Hmm a dasz jakies przyklady? Do wydania mam ok 50 zl bez ceny wysylki:) Zalezy mi zeby sie czesto nie przebijala chowam rower na strychu na zime a gdy go wyciagam(co zime) opona tylna tylko tylna jest przebita a przednia jak nowka ile bylo powietra tyle jest:D http://www.rowerzysta.pl/ogumienie/zobacz-wszystkie-produkty.html z tego sklepu najlepiej
senjiro Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 chowam rower na strychu na zime a gdy go wyciagam(co zime) opona tylna tylko tylna jest przebita a przednia jak nowka ile bylo powietra tyle jest:D Każda dętka ma jakąś przepuszczalność powietrza i przez zimę jego ilość w oponach ulega zmniejszeniu.......no chyba że masz na strychu skrzaty które Ci co zimę przebijają dętkę Generalnie jest taka zasada, że jeśli rower stoi nieużywany kilka miesięcy to lepiej spuścić powietrze z kół. Co do dętek każda kosztująca, więcej niż 15zł się nada. Pod warunkiem że będziesz jeździć na odpowiednim ciśnieniu, oponach w dobrym stanie i uważał po czym
adkam12 Napisano 16 Maja 2011 Autor Napisano 16 Maja 2011 Niewiem moze mi sie zdaje ^^ Okej ale co myslisz o takie np? Sry ze nie wyskoczyl zaden link btw co oznacza (54-559)? bo na mojej oponie pisze ten co podalem a na detkach (62-559) i inne ale nigdy nie bylo tego mojego co napisalem dlaczego wogole co to oznacza?:")
adkam12 Napisano 17 Maja 2011 Autor Napisano 17 Maja 2011 Hmm mam na oku ta detke: http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_detka-c4-airstop-MICHELIN.html?PT=53133723&PZTA=8&HNT=T&PD=&WSZDZ=T lecz mam pytaniem czym sie rozni Zawor Auto 40mm a 34mm?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.