AdrianRox Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Witam ! Chciałbym zmienić amor w swoim sprzęcie. Amor do ramy Iguana Bop. Obecnie mam Spinner Eagle 130mm którego dobijam i prosi o pomstę do nieba. Wiec prosiłbym o jaka propozycje 150 mm to minimum zaczynam już normalne FR. Budżet nie duży możliwe ze bd kupował w Stanach myślę ze max to 600-800 zł. Oczywiście chce używany. Z wymagania chciałbym żeby nie pękł bo nie mam karnetu do dentysty i duży skok bo mam już dość takiej geometrii i przygód rożnego typu. Proszę o jakieś propozycje. Moja masa to 55 kilo i pomału w gore. Dziękuje i pozdrawiam Prosze zapoznac sie z regulaminem forum pkt 2b.
Lollex Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Była juz cala masa tematow, poszukaj sobie na forum, po co chcesz 2 połke do sztywniaka?
AdrianRox Napisano 15 Maja 2011 Autor Napisano 15 Maja 2011 może być jedno ale 150 mm minimum wiem ze były czytałem tylko nic ciekawego z nich nie wynikło
Lollex Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 rock shox totem/domain/boxxer marzocchi 66 bo z 888 urwiesz główke/junior t/super t manitou trawis single.
AdrianRox Napisano 16 Maja 2011 Autor Napisano 16 Maja 2011 ok konkret wiec z tych co podałeś znalazłem z ofert tylko tego 66 http://allegro.pl/marzocchi-66-sl-170mm-totem-fox-boxxer-okazja-i1614773804.html polecacie coś innego ? może ktoś opisać ten amor są tu jakieś regulacje bo ja lekki jestem żeby nie był za twardy Z góry dzieki i pozdrawiam nie wiem jak się edytuje jakby ktoś mógł pomóc przepraszam ze pod postem z tej racji jeszcze ze stanów coś: http://cgi.ebay.com/Marzocchi-66-Rc3-Evo-Mountain-Bike-Fork-2011-/250819364534?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item3a65ffc6b6#shId http://cgi.ebay.com/Fork-Boots-Fox-40-Marzocchi-888-66-Rock-Shox-Boxxer-NEW-/320429249086?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item4a9b12523e http://cgi.ebay.com/Rock-Shox-Domain-302-Tapered-steerer-/220780900223?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item3367912f7f
Lollex Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 No wiec tak: twoje rozumowanie mnie przeraża, z tych co podales z ebaya odpadnie ci glowka, ale najbardziej rozbawila mnie aukcja osłon na lagi to byś kupil.... Jezeli mam ci dobrze poradzic licytuj tego marcoka w pl, tylko w wersji sl, jest to najwyzsza wersja 66, sprezyny powietrzne, regulowany powietrznie skok w zakresie 110-170mm sam miód a przy tym super waga ps, pod postem tam gdzie masz opcje odpowiedz masz takze edytuj :icon_mrgreen:
AdrianRox Napisano 16 Maja 2011 Autor Napisano 16 Maja 2011 problem w tym ze nie ma dopiero jest jak dodam posta chwile i znika co do amora czyli ten polski SL jest ok ? ok a co do tego 66 z ebay co z nim nie tak ? mysle ze warto w polsce to chodzi za gruba kase a on tam używane sprzedają w cenie wody... dodam ze cena na chwile obecna to cios kolo 400 zł do 800 chyba mozna dac w tej kasie w polce nic lepszego nie dostane ?
Lollex Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 bierz tego polskiego sl i tyle, to co podales do ebaya to : 1 juz nie dziala, 2 to oslony na lagi, a 3 to kaszanowaty domain z rura na 1,5 cala brawo
ttomii88 Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 Ja polecil bym Ci dwupolke Marzocchi junior T rocznik 2001 najlepiej. Ma 130mm skoku a wiec geometrii ramy nie skopiesz a i o glowke ramy martwic sie nie bedziesz musial. Jak dziala stary juniorek kazdy wie:) Za kwote, ktora dysponujesz spokojnie takiego kupisz i wystarczy jeszcze na wymiane uszczelek olejowych:) 66 sobie odpusc, ten model przynosi wstyd wspanialej firmie jaka jest marzocchi.
AdrianRox Napisano 16 Maja 2011 Autor Napisano 16 Maja 2011 ok ale junior ma za maly skok jest za ciezki no i strey + do wymiany ps ciezko go dostac podajcie jakis odbry model na jedna połke znajde cso w stanach bo sa fajne ceny jakby ktos pomogl cos z ebay.com wybrac fajnego na jednej połce nie musi byc extremalne zebym nie musial odwiedzac dentysty
Lollex Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Ja polecil bym Ci dwupolke Marzocchi junior T rocznik 2001 najlepiej. Ma 130mm skoku a wiec geometrii ramy nie skopiesz a i o glowke ramy martwic sie nie bedziesz musial. Jak dziala stary juniorek kazdy wie:) Za kwote, ktora dysponujesz spokojnie takiego kupisz i wystarczy jeszcze na wymiane uszczelek olejowych:) 66 sobie odpusc, ten model przynosi wstyd wspanialej firmie jaka jest marzocchi. chyba jestes smieszny czlowieku i nie wiesz co piszesz. Ten model przyniosl wstyd marzocchi? to w takim razie nie wiem co ci w tych 66 przynosi wstyd? tlumik rc2xx? polecasz zajechanego juniora ktorego jak na lekarstwo, co do regulowanych szóstek, w dodatku wersja sl jest najwyzsza, jego waga to niespelna 2,5kg praca super, nic dodac nic ujac, w dodatku w starych juniorach byl tlumik ssv a tu masz hscv.
ttomii88 Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 chyba jestes smieszny czlowieku i nie wiesz co piszesz. Ten model przyniosl wstyd marzocchi? to w takim razie nie wiem co ci w tych 66 przynosi wstyd? tlumik rc2xx? polecasz zajechanego juniora ktorego jak na lekarstwo, co do regulowanych szóstek, w dodatku wersja sl jest najwyzsza, jego waga to niespelna 2,5kg praca super, nic dodac nic ujac, w dodatku w starych juniorach byl tlumik ssv a tu masz hscv. Nie obrazaj mnie z łaski swojej:) 3 tygodnie temu stalem sie posiadaczem nowego 66 rcv wyjetego z roweru wystawowego. Na rowerku nie zaliczylem powazniejszej gleby, rower prawie od ziemi sie nie odrywal, jedynie lekkie enduro/ fr naprawde symbolicznie poniewaz rowerek zlozylem na sprzedaz. W niedziele zauwazylem zarowno na prawej jak i lewej ladze pekniecie przy mocowaniu kola stad moja opinia. Na poczatek myslalem ze to tylko uszkodzenie powloki lakierniczej ale pozbylem sie farby i niestety z obu stron pekniecia;/ A co do starych juniorow i ogolnie starych marzocchi. To klasyki same w sobie z czasow swietnosci rowerowej amortyzacji i zlego slowa o nich nie powiem.
Lollex Napisano 18 Maja 2011 Napisano 18 Maja 2011 Sory jesli cie urazilem ale nie masz totalnie racji tez o starych marcokach zlego slowa nie powiem no ale to juz kilkunastoletni amortyzator, ciezko bedzie znalesc cos dobrego a nie mowiac o stanie... 66 ktore podalem to rocznik 2006, a jak powszechnie wiadomo do 2007 marzocchi jeszcze produkowal we włoszech wiec niczym nie odstaja tym z 2001 roku. W dodatku rcv a sl to jak maluch i merc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.