Skocz do zawartości

[Amor >150mm] Najlepiej 2 półki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Chciałbym zmienić amor w swoim sprzęcie. Amor do ramy Iguana Bop. Obecnie mam Spinner Eagle 130mm którego dobijam i prosi o pomstę do nieba. Wiec prosiłbym o jaka propozycje 150 mm to minimum zaczynam już normalne FR. Budżet nie duży możliwe ze bd kupował w Stanach myślę ze max to 600-800 zł. Oczywiście chce używany.

Z wymagania chciałbym żeby nie pękł bo nie mam karnetu do dentysty i duży skok bo mam już dość takiej geometrii i przygód rożnego typu.

Proszę o jakieś propozycje. Moja masa to 55 kilo i pomału w gore.

Dziękuje i pozdrawiam :)

Prosze zapoznac sie z regulaminem forum pkt 2b.

Napisano

ok konkret wiec z tych co podałeś znalazłem z ofert tylko tego 66

http://allegro.pl/marzocchi-66-sl-170mm-totem-fox-boxxer-okazja-i1614773804.html

polecacie coś innego ? może ktoś opisać ten amor są tu jakieś regulacje bo ja lekki jestem żeby nie był za twardy

Z góry dzieki i pozdrawiam

nie wiem jak się edytuje jakby ktoś mógł pomóc

przepraszam ze pod postem z tej racji

jeszcze ze stanów coś:

http://cgi.ebay.com/Marzocchi-66-Rc3-Evo-Mountain-Bike-Fork-2011-/250819364534?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item3a65ffc6b6#shId

http://cgi.ebay.com/Fork-Boots-Fox-40-Marzocchi-888-66-Rock-Shox-Boxxer-NEW-/320429249086?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item4a9b12523e

http://cgi.ebay.com/Rock-Shox-Domain-302-Tapered-steerer-/220780900223?pt=Cycling_Parts_Accessories&hash=item3367912f7f

Napisano

No wiec tak:

twoje rozumowanie mnie przeraża, z tych co podales z ebaya odpadnie ci glowka, ale najbardziej rozbawila mnie aukcja osłon na lagi :D to byś kupil....

Jezeli mam ci dobrze poradzic licytuj tego marcoka w pl, tylko w wersji sl, jest to najwyzsza wersja 66, sprezyny powietrzne, regulowany powietrznie skok w zakresie 110-170mm sam miód a przy tym super waga :icon_wink:

ps, pod postem tam gdzie masz opcje odpowiedz masz takze edytuj :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

Napisano

problem w tym ze nie ma dopiero jest jak dodam posta chwile i znika

co do amora czyli ten polski SL jest ok ?

ok a co do tego 66 z ebay co z nim nie tak ? mysle ze warto w polsce to chodzi za gruba kase a on tam używane sprzedają w cenie wody...

dodam ze cena na chwile obecna to cios kolo 400 zł do 800 chyba mozna dac w tej kasie w polce nic lepszego nie dostane ?

Napisano

bierz tego polskiego sl i tyle, to co podales do ebaya to : 1 juz nie dziala, 2 to oslony na lagi, a 3 to kaszanowaty domain z rura na 1,5 cala :) brawo :D

Napisano

Ja polecil bym Ci dwupolke Marzocchi junior T rocznik 2001 najlepiej. Ma 130mm skoku a wiec geometrii ramy nie skopiesz a i o glowke ramy martwic sie nie bedziesz musial. Jak dziala stary juniorek kazdy wie:) Za kwote, ktora dysponujesz spokojnie takiego kupisz i wystarczy jeszcze na wymiane uszczelek olejowych:) 66 sobie odpusc, ten model przynosi wstyd wspanialej firmie jaka jest marzocchi.

Napisano

ok ale junior ma za maly skok jest za ciezki no i strey + do wymiany

ps ciezko go dostac

podajcie jakis odbry model na jedna połke znajde cso w stanach bo sa fajne ceny

jakby ktos pomogl cos z ebay.com wybrac fajnego na jednej połce nie musi byc extremalne zebym nie musial odwiedzac dentysty :)

Napisano

Ja polecil bym Ci dwupolke Marzocchi junior T rocznik 2001 najlepiej. Ma 130mm skoku a wiec geometrii ramy nie skopiesz a i o glowke ramy martwic sie nie bedziesz musial. Jak dziala stary juniorek kazdy wie:) Za kwote, ktora dysponujesz spokojnie takiego kupisz i wystarczy jeszcze na wymiane uszczelek olejowych:) 66 sobie odpusc, ten model przynosi wstyd wspanialej firmie jaka jest marzocchi.

chyba jestes smieszny czlowieku i nie wiesz co piszesz. Ten model przyniosl wstyd marzocchi? to w takim razie nie wiem co ci w tych 66 przynosi wstyd? tlumik rc2xx? polecasz zajechanego juniora ktorego jak na lekarstwo, co do regulowanych szóstek, w dodatku wersja sl jest najwyzsza, jego waga to niespelna 2,5kg praca super, nic dodac nic ujac, w dodatku w starych juniorach byl tlumik ssv a tu masz hscv.

Napisano

chyba jestes smieszny czlowieku i nie wiesz co piszesz. Ten model przyniosl wstyd marzocchi? to w takim razie nie wiem co ci w tych 66 przynosi wstyd? tlumik rc2xx? polecasz zajechanego juniora ktorego jak na lekarstwo, co do regulowanych szóstek, w dodatku wersja sl jest najwyzsza, jego waga to niespelna 2,5kg praca super, nic dodac nic ujac, w dodatku w starych juniorach byl tlumik ssv a tu masz hscv.

Nie obrazaj mnie z łaski swojej:) 3 tygodnie temu stalem sie posiadaczem nowego 66 rcv wyjetego z roweru wystawowego. Na rowerku nie zaliczylem powazniejszej gleby, rower prawie od ziemi sie nie odrywal, jedynie lekkie enduro/ fr naprawde symbolicznie poniewaz rowerek zlozylem na sprzedaz. W niedziele zauwazylem zarowno na prawej jak i lewej ladze pekniecie przy mocowaniu kola stad moja opinia. Na poczatek myslalem ze to tylko uszkodzenie powloki lakierniczej ale pozbylem sie farby i niestety z obu stron pekniecia;/ A co do starych juniorow i ogolnie starych marzocchi. To klasyki same w sobie z czasow swietnosci rowerowej amortyzacji i zlego slowa o nich nie powiem.

Napisano

Sory jesli cie urazilem ale nie masz totalnie racji :P tez o starych marcokach zlego slowa nie powiem no ale to juz kilkunastoletni amortyzator, ciezko bedzie znalesc cos dobrego a nie mowiac o stanie... 66 ktore podalem to rocznik 2006, a jak powszechnie wiadomo do 2007 marzocchi jeszcze produkowal we włoszech wiec niczym nie odstaja tym z 2001 roku. W dodatku rcv a sl to jak maluch i merc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...