majrek Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Mam problem z rowerem Kross Street Scraper od nowości. Podczas jazdy lub naciskania w postoju na przednie kolo pojawiają się trzaski/strzały. Nie spodziewam się że wyczarujecie mi skąd dochodzą, chce się tylko dowiedzieć czy ktoś kto miał taki problem słyszał podobny dźwięk co ja: trzaski te brzmią niemal identycznie jak odgłos pękających kostek lodu. Może ktoś już słyszał podobny dźwięk i wie skąd pochodzi. Próbowałem znaleźć przyczynę rozkręciłem stery i wyciągnąłem rurę sterową, przeczyściłem i nic to nie dało a nawet pogorszyło sytuacje. Dźwięk dochodzi jakby od całego widelca i ramy. Rower ma przejechane może z 100km. Czy to się kwalifikuje do sprawdzenia w serwisie?
dorder Napisano 12 Maja 2011 Napisano 12 Maja 2011 Mi też tak strzela, lecz ja myślę że to w mostku. Strasznie mnie to denerwuje bo to nie jest zbyt miły dźwięk, a usunąć ten dźwięk jest podobno dosyć trudno.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.