pawel111 Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Witam, to mój pierwszy post na forum (czytelnikiem forum jestem od roku - choć rejestracji dokonałem niedawno; także od roku trochę pedałuję ) Ale do rzeczy: Niedawno kupiłem dla żony damkę z przerzutką jak w temacie. Sporo naczytałem się o niej. Podobno rzadko się psuje, ale chciałbym dowiedzieć się czy w Poznaniu (lub okolicach na zachód od Poznania) znajduje się profesjonalny serwis, który potrafi dokonać prawidłowej konserwacji, regulacji itp. Niestety na stronie Shimano Polska nie ma takich informacji - wręcz jest info, że oni nie zajmują się detalistami. pozdrawiam Paweł
Andrew Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Cześć! Potrafię serwisować tą piastę. Nie jest to prosta sprawa, dlatego mało który serwis podejmuje się takich rzeczy.
pawel111 Napisano 15 Maja 2011 Autor Napisano 15 Maja 2011 Podniosę wątek (niedziela wieczór - może ktoś przeczyta). Prosiłem o adres serwisu z okolic Poznania, gdyż chciałem podjechać z rowerem do oceny stanu technicznego tego napędu. Trochę poczytałem w internecie. Sprawdziłem ustawienie na 4 biegu - czerwone kreseczki - idealnie. Jednak jak się pedałuje to na każdym biegu czuć w pedałach lekkie - nie wiem jak to opisać - "chrupanie". Czy ktoś może na ten problem coś podpowiedzieć/poradzić?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.