Skocz do zawartości

[rower] do jazdy rekreacyjnej za 1000-1300 zł

mat4girls

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałbym kupić dobry rower w przystępnej cenie, najlepiej w okolicach 1000 zł. Rower (znając mój zapał) nie będzie jakoś często używany, jakieś długie wyprawy też nie wchodzą w grę dlatego nie chcę kupować drogiego roweru bo to się mija z celem. Będę głownie jeździł po lesie, polach ale także mieście. Mam 185 cm wzrostu, ważę teraz 82 kg, w porywach dochodziłem do 90 kg.

Dodam, że nie znam się na rowerach, nie potrzebuję jakiś wodotrysków i nie wiadomo jak "wypasionych" części, zależy mi przede wszystkim aby wytrzymał parę lat, dobrze się sprawował i żeby nie trzeba było co chwila coś przy nim robić. Zapewne nie zauważyłbym różnicy w jeździe na rowerze za 1000 i 1500 zł :)

Mam koło domu sklep z rowerami Mbike ale nic nie wiem na ich temat, w internecie jest niewiele recenzji.

Interesują mnie modele Mbike Avenger 2 i 3 oraz ewentualnie Kross Hexagon V4.

Jakbyście mogli mi przedstawić plusy i minusy obu marek i wymienionych modeli to byłbym wdzięczny bo po przejrzeniu tego forum mam już kompletny mętlik w głowie a nie chciałbym później żałować swojej decyzji i wydanych pieniędzy :)

Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc.

Napisano

Te 2 rowerki różnią się głównie geometrią ramy, Kross będzie miał bardziej sportowe zacięcie.

Sprzętowo są bardzo porównywalne, Kross ma trochę lepszą przerzutkę z tyłu, ale to są naprawdę szczegóły.

Skup się na tym którym lepiej się czujesz, co do ramy to wg sztuki bardziej będzie 19"

Ale do rekreacyjnej jazdy trzeba bardziej w górę mierzyć, ja mam 184 i kilkanaście lat miałem Wheelera 21. Teram jeżdzę na 20"

Najważniejsza przymiarka. Ja brałbym Krossa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...