jacekkoz Napisano 16 Grudnia 2005 Napisano 16 Grudnia 2005 Witam, przestały wystarczć mi moje V-ki (mam jakiś wysoki model Tektro). Musze coś zmienić. Zastanawiam się pomiędzy AVID 7 single digit 2005 (bądź Avid 5) a Magurką HS33. Wszelie tarczówki odpadają bo koszty zmiany piasty i szprych za bardzo pociągna mnie po kieszeni. Tak więc czy pod wagę 115 lepsze Vki wystarczą czy jednak zainteresować sią magurą? Mówimy głównie o przodzie bo na tył to cokolwiek byle były lepsze klocki Jacek
jo_jacek Napisano 16 Grudnia 2005 Napisano 16 Grudnia 2005 Moim zdaniem srednio jest co porównywać.. tzn vka daje podobna siłe co magura gdy obrecz jest nasmarowana smoła lub lekko ponacicnana :mrgreen: ale.. ja mowie o tyle, z przodu juz nie jest tak kolorowo podobno. Kumpel (trialowiec) mial hs 11 z przodu i zmienil na v'ke. Hs 33 będa lepsze niz hs 11 ale podobno tez hamuja gorzej niz tyl (dlaczego ? to nie wiem :? ). Ja osobiscie jezeli juz bym nie mial kupowac tarcz bym do przodu sie zdecydowal na magurke :] p.s przypomnialo mi sie ze kumpel ma hs 33 z przodu i robi ponad 80 podskoków na przedinm kole i z tego co pamietam bardzo mocno hamowaly jak sie przejechalem :mrgreen:
Puma [JFK] Napisano 16 Grudnia 2005 Napisano 16 Grudnia 2005 HS33 to jedne z najlepszych hydraulików obręczowych więc nie masz co porównywać. Jak masz kase to bierz, z drugiej strony za taką kase można mieć już hydrauliki tarcze Deore 525...
jacekkoz Napisano 19 Grudnia 2005 Autor Napisano 19 Grudnia 2005 Witam, waśnie kupiłem Magurkę HS-22. Nówka - tak przynajmniej było na aukcji. Kosz wyniósł mnie dokładnie tyle V`ka Avida SD 7 na jedno koło Zobaczymy jak bedzie Jacek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.