Skocz do zawartości

[Amortyzator] Fox 32 F80 RL - zmiana skoku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przeszukałem forum i nie znalazłem jakoś żadnych informacji na temat zmiany skoku w Foxach. Interesuje mnie czy można zmienić skok w Fox 32 F80 RL z 80mm do 100 lub 120 ?? Chodzi mi o wewnętrzną zmianę nie o talasa :)

Napisano

Da się zmienić i to w bardzo prosty sposób bez używania podkładek tylko wyciągając pin i przestawiając go w odpowiednie miejsce. Chyba, że o jakiegoś starszego chodzi.

Wszystkie info masz w instrukcji odnośnie tego zabiegu.

Napisano

No właśnie mi też tak się wydaję, ale spotkałem się z takimi informacjami że taki zabieg mozna robić tylko z większego skoku na mniejszy np. ze 100 na 80, a nie odwrotnie. ale jeśli się da to bardzo dobrze :)

Napisano

Oryginalny olej Foxa to syntetyk 7,5W więc firma obojętna byle się trzymać tych parametrów. Syntetyki najdroższe ale warto trochę pieniędzy na serwis wydać. Kupujesz litr oleju i starcza ci na kilka serwisów.

Oryginał Float Fluid do uszczelnienia komory powietrznej ma konsystencje hmmm keczupu :) więc gęsty olej lub smar powinien dać radę.

A co do zmiany skoku to pin możesz przekładać tyle razy ile chcesz a masz 3 pozycję 80, 100 i 120 dla F-ów bodajże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...