uniseb Napisano 30 Kwietnia 2011 Napisano 30 Kwietnia 2011 Co sądzicie o siodle GARDA Man Gel Flow firmy Sportourer? Sportourer GARDA Man Gel Flow - bikekatalog.pl Szukam siodełka do wygodniej jazdy po mieście. Rower zastępuje mi samochód gdy robi się cieplej. Mój rower to typowy góral, moja waga 85 kg. Nie jeżdżę w żadnych spodenkach z wkładkami tylko w zwykłych jeansach. Pozdrawiam
gilgamesz Napisano 1 Maja 2011 Napisano 1 Maja 2011 Polecam Ci Sportourer X Race Gel Flow. Uzywam juz w drugim rowerze i jest swietne. Tak samo Kolega któremu poleciłem to siodło. Sporo lzejsze od Gardy,tańsze. Według mnie jeden z najlepszych stosunków ceny do jakosci. Tez jeżdze bez pampersów i odkad mam te siodło to zapomniałem o bolacym tyłku i obtarciach.Do tego masz 30 dni na test i jeśli Ci siodełko nie bedzie odpowiadało to mozna je zwrócic. Przynajmniej była taka akcja jak ja kupowałem swoje. Waże 90 kg
uniseb Napisano 1 Maja 2011 Autor Napisano 1 Maja 2011 Gilgamesz dzięki za odpowiedź. Właśnie zastanawiałem się między siodełkami KAALAM, GARDA i X-RACE. Wszystkie serii Gel Flow firmy Sportourer. Zdecydowałem się na GARDe ponieważ siodełko to jest zaprojektowane do jazdy z pochyloną sylwetką o 60 stopni, ma największy otwór przelotowy wiec i teoretycznie powinno zapewniać najlepszą wentylację oraz jest szersze od mojego obecnego siodełka o 2 cm (której jest dla mnie za wąskie). Czy waga siodełka ma faktycznie takie znaczenie, jeśli nie zależy mi na osiągach, a na wygodzie podróżowania? Mój góral i tak jest ciężki sam w sobie bo ma grubą ramę. Jednak gilgamesz twoja odpowiedź mnie przekonała i teraz mam dylemat. Czy ktoś miał może styczność z GARDą?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.