Skocz do zawartości

[buty] shimano m076- problem

Chaosek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam problem mianowicie blok w bucie jest wpiety do pedala a sruby w bucie trzymajace blok jeszcze sie trzymaja, lecz tak ze buta nie moge wypiac, a chodzi on we wszystkie strony. Srub nie moge dokrecic poniewaz juz sie tak schowaly w podeszwie ze ich nie widac. Ma ktos jakis pomysl jak moge wyjac blok z pedalu?

Napisano

nie wiem czy poorze ale polej olejem blok i poruszaj potem jak już się uda to dokręć bloki do buta bardzo mocno i odtłuść blok miałem podobnie w innych butach ale u mnie skończyło się na glebie i męczeniu się 10min by wypiąć buta w końcu poszło

Napisano

Weź płaski śrubokręt, jeśli możesz to ustaw śruby regulacyjne na "-". Potem weź płaski śrubokręt, wsadź pod ruchomy element klatki, podważ, i wyjmij buta. Proste ;)

Napisano

Śrubki nie odkręci bo jest od strony buta, ale dokładnie tak jak Axm napisał, płaski śrubokręt i podważasz. Ja już dwa razy tak musiałem robić.

Napisano

To nie jest takie pewne - twórca posta (bardzo roztropnie) podał model buta. O pedałach nie wspomniał a np takie m505 mają śrubę w takim miejscu że można ją regulować z wpiętym butem.

ps. korelacja nick'a i treści zaskakująco zbieżna.

Napisano

Wsadź śrubokręt pod blok próbując odgiąć ruchomą część klatki. Ruchoma to ta z tyłu pedału. "Na siłę" musi się ruszyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...