Chaosek Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Witam. Mam problem mianowicie blok w bucie jest wpiety do pedala a sruby w bucie trzymajace blok jeszcze sie trzymaja, lecz tak ze buta nie moge wypiac, a chodzi on we wszystkie strony. Srub nie moge dokrecic poniewaz juz sie tak schowaly w podeszwie ze ich nie widac. Ma ktos jakis pomysl jak moge wyjac blok z pedalu?
netta1987 Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 nie wiem czy poorze ale polej olejem blok i poruszaj potem jak już się uda to dokręć bloki do buta bardzo mocno i odtłuść blok miałem podobnie w innych butach ale u mnie skończyło się na glebie i męczeniu się 10min by wypiąć buta w końcu poszło
AxM Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Weź płaski śrubokręt, jeśli możesz to ustaw śruby regulacyjne na "-". Potem weź płaski śrubokręt, wsadź pod ruchomy element klatki, podważ, i wyjmij buta. Proste
Eper Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Śrubki nie odkręci bo jest od strony buta, ale dokładnie tak jak Axm napisał, płaski śrubokręt i podważasz. Ja już dwa razy tak musiałem robić.
Nexus6 Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 To nie jest takie pewne - twórca posta (bardzo roztropnie) podał model buta. O pedałach nie wspomniał a np takie m505 mają śrubę w takim miejscu że można ją regulować z wpiętym butem. ps. korelacja nick'a i treści zaskakująco zbieżna.
Chaosek Napisano 17 Kwietnia 2011 Autor Napisano 17 Kwietnia 2011 pedaly to shimano m520,niesety mimo waszych rad dalej nie udalo sie odczepic buta od pedala
Nexus6 Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 Wsadź śrubokręt pod blok próbując odgiąć ruchomą część klatki. Ruchoma to ta z tyłu pedału. "Na siłę" musi się ruszyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.