Skocz do zawartości

[Kokpit] Kierownica plus mostek

Kamil4000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam otóż posiadam krossa hexagona v6 2008 rok śmigam nim wszedzie w dh i w freeridzie i chiałbym zakupić kierownice i mostek tak do 150 zł co polecacie miałem na oku kierownice husfelt i mostek

Napisano
posiadam krossa hexagona v6 2008 rok śmigam nim wszedzie w dh i w freeridzie

Hahaha Hexagon V6 w DH chciałbym to zobaczyć, chyba zjazd 10 km/h. :icon_mrgreen:

Napisano

Grand 231 wiesz powiem ci tak Nie ważne jaki masz rower ale co na nim potrafisz :icon_mrgreen: nie nie zależy mi na wdze tak do 150 zł tak krótki mostek i profilowana długa kiera

Napisano

Wiesz no ja jeżdżę XC więc z DH i FR nie mam zbytniego kontaktu ale z tego co się orientuję to Kross Hexagon v6 jest rowerem rekreacyjnym ew do spokojnego XC, sam używałem Hexa v4 i jeżdżąc nim trochę po lesie doprowadziłem go do naturalnej śmierci. Ojciec jeździ nim tylko po asfalcie i tam się dobrze spisuje. Zresztą o czym my mówimy do DH amortyzator SR Suntour XCM, standardowa korba jakiś chiński bubel i do tego plastyczna rama Hexa V6 z 2008 roku-bez jaj :icon_mrgreen:. Zresztą tu nie chodzi tylko o sprzęt ale o twoje bezpieczeństwo jeżdżąc V6 w DH i FR narażasz swoje zdrowie.

Napisano

Ja bym Ci polecił zestaw Octan one chemical mostek+kiera. Osobiście nie używałem, ale kumpel jeździł i mówi, że porządny zestaw, ale ciężki. I cena 160 zł.

P.S. Też jeżdżę na tego typu rowerze po trasach do dh i 4x :yes: i stwierdzam, że jeździć się da, ale fakt faktem na dh to max 30 km/h

Napisano
Też jeżdżę na tego typu rowerze po trasach do dh i 4x :yes: i stwierdzam, że jeździć się da, ale fakt faktem na dh to max 30 km/h

Sprzęt kupuje się pod dyscyplinę, a o ile się nie mylę na Krossie V6 piszę, żeby nie stosować go do cięższych odmian kolarstwa górskiego i jest to wyraźnie napisane na amorku oraz ramie(bądź w jej dokumentacji), co do kokpitu polecam kupić zestaw mostek+kierownica Turnativ Hussefelt DH - link.

Napisano

1 - wroc do szkoły i naucz cie zadawać pytania: SPÓJNE PYTANIA!

2 - poczytaj forum, a nie czekasz az Ci inni powiedza ( bo jak mowia to i tak masz w dupie, i olewasz)

3 - wroc za jakis czas i porozmawiamy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...