d3biec Napisano 14 Kwietnia 2011 Napisano 14 Kwietnia 2011 Witam wszystkich forumowiczów. Mam nadzieję, że dobrze trafiłem z działem, a mianowicie mam pytanie: czy ktoś posiada takową wiedzę i mógłby mi coś powiedzieć odnośnie ramki Bianchi Caurus 909. Niestety Velobase odnośnie tego modelu nie potrafi mi nic powiedzieć. Po szperaniu w google, mniemam iż jest to jeden z wyższych modeli caurus (jeśli nie najwyższy - często w googlach wychodziły modele 840, 837, wyższego niż 909 nie udało mi się znależć). Czy ta ramka jest dobra? Ktoś orientuję się jaki stop stali jest w niej użyty, z jakich rurek była składana (może były cieniowane)? Przypuszczam, że jest to model z lat 90tych, na co wskazują komponenty Shimano 105 zazwyczaj pojawiające się w modelach caurus (przynajmniej tak osprzętowo zazwyczaj wyglądaja na ebayu i allegro), dobrze mniemam? Zdjęcie przykładowego caurusa 909 klik Pozdrawiam
Corratec Napisano 14 Kwietnia 2011 Napisano 14 Kwietnia 2011 Najwyższy to na pewno nie jest, taka średnia ramka na cr-mo
d3biec Napisano 15 Kwietnia 2011 Autor Napisano 15 Kwietnia 2011 Szperając dalej po google udało mi się ustalić, że nie był to rower który startował w wyścigach lecz rower dla mas (źródło klik 4 post od góry, jest też troszkę o geometrii i specyfice, jednak dla mnie to wciąż troche mało informacji). Podejrzewam, że nie jest to najwyższy model bianchi . Ale zastanawiałem się, czy jest to najwyższy model z serii "Caurus" Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.