Skocz do zawartości

[rower]Ile można za niego dać? Co to za marka?

ppiinneekk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jestem nowy na forum także mogłem napisać w złym miejscu, za co z góry przepraszam ;d.

Kolega ma rower do sprzedania on sam nie wie co to za rower ja tym bardziej. Wrzucam kilka fotek abyście mogli mi napisać co to za rower i ile opłaca się za niego dać. Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

08042011220.th.jpg

08042011221.th.jpg

08042011222.th.jpg

08042011223.th.jpg

08042011223.th.jpg

08042011225.th.jpg

08042011226.th.jpg

Napisano

Kolega ma rower i nie wie jaki? Jak kupował też nie wiedział jaki?

...mnie to na jakąś lewiznę wygląda

Napisano

Dokładnie "OKO"

Kolega nie zna pochodzenia własnego roweru że nie ma pojecia co to za model ? Nazwa roweru powinna być na paragonie ...o ile takowy paragon istnieje ?

Napisano

Ogólnie rower jest do generalnego remontu . Do wymiany na pewno opony , linki , łańcuch.

Rama to najprawdopodobniej Destroyer ,a amorek to poczciwe Duro.

Koszt remontu może wynieść ok 150-200zł . Ciekawe jak stan łożysk w pistach i suporcie (ale tu nie spodziewałbym się rewelacji) Ogólnie w rower trzeba zainwestować.

Gdybym ja miał go kupić,nie zapłaciłbym więcej niż 400zł.

Napisano

To kolega, który ma 50 lat i ma komis z wszystkim. Nie zna się na rowerach.

Dlatego pytam o to jaki to rower i rama. Dzięki za odpowiedzi. Kupię go za około 250 zł.

Opony, linki itd. po robię sobie i będę miał dobry rowerek.

POZDRAWIAM !

Napisano

Rama to Destroyer Street rocznik jakiś 2005/2004

Amorek to SR Duro też ten stary ;) Zapewne jest to wersja D

Koła to Dartmoor Blizard na piastach Shimano (choć tyłu nie widać). Te obręcze to podróbki AlexRims DX32, oponki K-rad

Korba to Reborn Cobra

Mostek X-factor BMX

Kiera NS Pure?

Hamulec Avid BB5 160mm

To chyba wszystko z ważniejszych rzeczy ;) Za rowerek bym dał 400 zł, ponieważ rower trzeba odświeżyć i zrobić serwis(jeśli byś chciał nim pochandlować). Ale jeżeli byś chciał na nim pośmigać, to musiałbyś w niego włozyć trochę kasy. Na piastach Shimano nie za bardzo pojeździsz.. częściej będziesz redukował luzy niż skakał na rowerze ;) Jeżeli rowerek stał długo nie używany, to pasowało by kupić nowy suport( same łożyska kupisz w każdym sklepie metalowym za 7 zł/sztuke)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...