basz93 Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 Chciałbym kupić rower elektryczny. Maksymalna cena to 1200 zł. Co sądzicie o tych aukcjach: Mój odnośnik i Mój odnośnik? Jaka jest żywotność akumulatora w takich rowerach, ile kosztuje nowy akumulator, jak bardzo awaryjny jest ogólnie taki sprzęt? Który z tych dwóch rowerów do czego się lepiej nadaje? I czy posiadają one tryb jazdy ze wspomaganiem?
marcinek1992 Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 Odnośniki do stron na allegro nie działają. popraw je Jest jedna wada, która może znacznie utrudnić życie potencjalnym entuzjastom tego rozwiązania. Rowery te są ciężkie. Silnik, bateria, i elektronika sprawiają, że ich waga mieści się w przedziale od 23 do 38 kg.
robertsmu Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 Niestety, dobry i lekki rower będzie kosztował, pomyśl może nad elektryfikacją roweru który już masz. W takim wypadku musiałbyś kupić koło z silnikiem w paście, baterie i sterownik. Silniki w paście są lżejsze jeśli mają wbudowaną przekładnie planetarną. Silnik około 2,5 kg, baterie 3kg. Pozdrawiam, Robert
basz93 Napisano 9 Kwietnia 2011 Autor Napisano 9 Kwietnia 2011 Poprawione linki: Mój odnośnik i Mój odnośnik. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź na następujące pytania: 1. Jaka jest żywotność akumulatora i ile kosztuje nowy? 2. Czy rowery na tych aukcjach są dobre, warto je kupować? 3. Jak duży wpływ na jazdę z wyłączonym silnikiem ma waga? Czy może bardziej przeszkadza podczas noszenia roweru niż jeżdżenia? 4. Jakie tryby jazdy mają te rowery - czy można np. jechać pedałując, ale ze wspomaganiem silnika? Czy w takim przypadku można uzyskać prędkość większą niż 25 km/h (która zresztą wynika z ograniczeń narzuconych przez przepisy unijne)? Chciałbym też wiedzieć, czy ogólnie te rowery są dobre, czy mają jakieś naprawdę poważne wady? W tej chwili jestem nastawiony pozytywnie do zakupu, ale muszę poznać opinie osób, które się na tym znają. Sam nigdy nie jeździłem na nich.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.